L'Hivernacle del Palau: 5 cites imperdibles

Parlem de L'Hivernacle; un programa d’activitats i itineraris orientats a comprendre i enriquir l’experiència musical
Cinemàtics
Cinemàtics
Per Time Out en col·laboració amb Palau de la Música Catalana |
Advertising

La música ho impregna tot, tot impregna la música. Funciona en les dues direccions. Per això des del Palau de la Música Catalana han volgut fer un cicle que, sense deixar de ser musical, mira cap al cinema, la literatura, la filosofia, les arts plàstiques. I com ho fan? A través de L'Hivernacle, un cicle que proposa un extra de continguts per gaudir de la proposta musical del Palau de la música. L'Hivernacle són conferències divulgatives, pel·lícules comentades, itineraris amb concerts i trobades amb músics, exposicions... una programació paral·lela i complementària que impregna d'activitats la Sala de Concerts del Palau però també altres espais de l'edifici i de la ciutat com la Filmoteca de Catalunya i la Llibreria Calders. Com que la programació és extensa, us proposem cinc cites imperdibles.

No t'ho perdis

Què fer

Màrius Sampere

icon-location-pin Palau de la Música Catalana, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

El poeta convidat de la temporada ens deixava el 26 de maig passat, però la seva veu ressonarà indomable al Palau de la Música Catalana al llarg dels propers mesos. Espeleòleg dels abismes, dels inicis i finals aparents, transita en la idea d’Origen que mai no troba final, immortal i samsàric com la seva obra. Activitats molt especials com la lectura íntegra de 'L'esfera insomne' (La Breu, 2016), amb la participació d'una selecció de poetes actuals, personalitats de la cultura catalana i la veu del mateix Sampere (16 de novembre a les 19 h) i la presentació de l'antologia poètica pòstuma 'Codificacions' (Edicions 62), el 28 de novembre a les 19 h, totes dues activitats a la Sala d'Assaig de l'Orfeó Català, celebraran l'obra de l'autor.

Què fer

Lletraferits: Música i literatura

icon-location-pin Més d'una ubicació
icon-calendar

La relació entre literatura i música és fèrtil a través de la novel·la, la poesia, les memòries, els assaigs... La Solsona carlina i el xoc cultural de l’arribada de la música de Beethoven; la celebració poètica i musical de la natura; una reflexió sobre la gestació dels relats bíblics i l’autobiografia d’un artista referent i de tot un temps. Explorarem les ramificacions literàries de quatre concerts de la temporada amb la col·laboració de quatre de les llibreries més vibrants de Barcelona: la Calders, Casa Usher, la NoLlegiu i Malpaso. Sessions coordinades per María José Anglés de MUSICoLòGICS. Podeu consultar els detalls de les activitats del cicle, sucoses com el cara a cara poètic entre Antoni Clapés i Francesc Parcerisas (15 de març a les 19 h a Casa Usher). 

Advertising
Què fer

Itinerari Cinemàtics

icon-location-pin Més d'una ubicació
icon-calendar

La música i el cinema són dues disciplines que inunden el nostre dia a dia. Ens projectarem en quatre punts cardinals per abordar la relació entre les dues arts: ens deixarem hipnotitzar pels drames de l’Est, el ritme imparable de l’Oest, les músiques sci-fi de les esferes i, per últim, un viatge interior i introspectiu minimal. Quatre concerts amb quatre conferències prèvies conduïdes per Albert Beorlegui que aborden aspectes com les boires musicals de l'Est, el somni simfònic de West Side Story, Dràcula i El Pianista...

Nens

Antoni Llena

icon-location-pin Palau de la Música Catalana, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

L’artista Antoni Llena porta el seu univers de traç fràgil i materials senzills a la creació en família. L’artista ens ensenyarà a projectar una mirada singular a l’entorn arquitectònic del Palau i ens recordarà que l’art es basa en no perdre la perspectiva pura d’un nen i posar llum allà on no hi sembla haver-hi res. Un taller plàstic amb un dels nostres grans artistes contemporanis.  A partir de 4 anys

Advertising