El restaurant Blavis, al cor del Putxet, és un local petit com un puny, amb una decoració moderna i bonica, ben aprofitat i gairebé sempre ple, porta per porta amb un altre restaurant, un tailandès també molt recomanable. Val la pena, doncs, anar-hi una mica aviat o reservar-hi, sobretot al migdia. Perquè a més a més fan un menú del migdia complet, variat i de qualitat, per 12,45 euros, que sempre trobareu escrit en una pissarra.
El menú consisteix en dos primers, un segon i postres. El dia que hi anem, hi ha tres possibilitats per primer plat: crema de verdures amb ou de guatlla, un tabule –la clàssica amanida àrab de sèmola, tomàquet, ceba i julivert – o unes migas manxegues amb raïm. Triem la crema de verdures, molt fina, i les migas, i no ens en penedim de cap dels dos.
De segon hi ha marmitako de salmó, peus de porc farcits d’espinacs i canelons gratinats amb parmesà. Noaltres ens inclinem pel marmitako, més lleuger, amb un salmó de prou qualitat, i també quedem encantats. A les postres agafem una espuma de iogurt amb fruits vermells i reducció de vinagre, gustosa i potent. A més a més, al Blavis el cafè també el fan bo. La veritat, no es pot demanar més. – Isabel Olesti.