Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 'Food trucks' a Barcelona!

'Food trucks' a Barcelona!

Seleccionem els camions de menjar més saborosos de la ciutat. Prova d'engegar-lo!

food trucks
Per Ricard Martín |
Advertising

El 2014 va ser l'any del tret de sortida dels 'food trucks' a Barcelona i el 2015 aquesta tendència es consolidarà. No és un bluf: només cal veure els números d'assistència al darrer Palo Alto Market, on el menjar sobre rodes és el gran al·licient, amb 12.000 paios a cops de colze per un 'pork bun'. La normativa, però, és inexistent. L'article 39 de l'ordenança d'ús de les vies públiques prohibeix la venda ambulant. En Raimond Blasi, regidor de Comerç, argumenta que l'Ajuntament contempla els 'food trucks' "com una activitat complementària només permesa en casos excepcionals, com fires o festes". I que si la legislació és tan restrictiva és perquè la seva implementació pot anar "en detriment d'una oferta de comerç sedentari, cohesionador dels barris". Una visió molt oposada té el xef Carles Abellan, qui acaba de posar a rodar la furgoneta d'entrepans gurmet Yango. El xef recorda que a Montreal –hi té un Tapas, 24– "fa dos anys no hi havia cap regulació. Però quan va haver-hi demanda es va obrir la veda legislativa". Vaticina que aquí passarà el mateix, però que no serà fàcil, "perquè a Mont-real no hi ha un bar a cada porta i caldrà ser molt estricte per evitar la competència deslleial". Blasi rebutja qualsevol escletxa que flexibilitzi l'estatus dels 'tecamòbils'. O potser no. Quan li preguntem sobre el senderi que tindria regularitzar aquesta oferta en zones com polígons deserts de restauració, admet que "és un plantejament interessant que es podria arribar a estudiar en zones molt concretes, com a servei diari complementari". Una d'elles podria ser la Zona Franca.

Skye coffe

Skye Coffe

Aquesta cafetera Citröen ultracool del 1972 és una privilegiada: té assentament propi, de dilluns a divendres, de 9 a 1.30 h, a l’espaterrant loft del despatx Castel Veciana (Pamplona, 88). La negror del millor cafè –acabat de torrar, amb llet fresca, preparat per barista qualificat amb la millor màquina possible– us deixa clavats de plaer, al sofà, encegats per un blanc primordial sedant. Us aviso: si demaneu un descafeïnat, es descollonaran. @skyecoffeeco

El petit bangkok

El Petit Bangkok

La cuina tailandesa té una de les tradicions més potents del món de menjar de carrer: és lògic que Daniel Pérez, copropietari de l’excel·lent –i diminut– El Petit Bangkok posés rodes a la seva cuina. El repertori d’aquesta acolorida furgoneta us pot semblar curt: tot just ‘phad thai’ –els picantets fideus d’arròs amb gambes, cacauet, tamarindes...–i curri suau i picant. Però cuinats al moment i al vehicle per cuiners tailandesos, fan caure de cul. facebook.com/Elpetitbangkok

Advertising
La creperie de mariöne

La creperie de Mariöne

Urbanites pseudohipsters, respecteu La Crepeire de Mariöne, perquè la Mariona Barceló, boja de les Volskwagen ‘vintage’, l’any 2010 va obrir una creperia sobre rodes i amb productes km 0. La degana del ‘food truck’ català ara té una flota de set vehicles: cinc creperies, una de gelats i begudes i una de pizzes. Fora conformisme: passegen receptes com la crep de formatge de cabra amb melmelada de figues. I també fan transport de nuvis! @creperiemarione

Caravan made
©Salva Lopez

Caravan Made

Un pes pesant, i no perquè la furgo sigui gaire grossa. Fa un any, el cuiner Javi Ruz –amb mili al Celler de Can Roca– i la pastissera i gestora de comunitats Sílvia Cabra es van associar en un projecte que passeja entrepans que mai no podreu menjar en una fira. Producte km 0, panet de Viena ecològic i receptes com el barbàricament deliciós ‘ginger pork’, porc rostit i esfilagarsat, amb melmelada de pruna i api ratllat. Tenen una germana, la Caravan Vermut. @caravan_made

Advertising
Rooftop Smokehouse
©German Parga

Rooftop Smokehouse

Si sou part de la mitja Catalunya que vau anar de vacances a Islàndia i trobeu a faltar els seus fumats, fitxeu aquí. Rooftop Smokehouse van començar el 2014 com a restaurant ‘pop-up’, i la seva oferta fa un temps que circula en un preciós camió enfustat. Fan rodar producte superlatiu i un barril de roure del Penedès on peix, pop i ànec agafen sabor de fusta noble. Pastrami fumat durant dotze hores, amb col fermentada i crema de rave picant... Mmmm. rooftopsmokehouse.com

Advertising