Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Gilda

Gilda

Restaurants, Mediterrània El Gòtic
Recomanat
4 de 5 estrelles
RestaurantCritica.jpg
Gilda

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Heus aquí un bon descobriment. Una cuina ben feta, millor pensada, equilibrada entre la qualitat de l'oferta i el preu que en resulta. Al davant dels fogons es troba Leone, una xef brasilera establerta des de fa anys a Barcelona, i el seu inspirador, Michel de Bievre, entusiasta belga especialista en gelats. El segon de la cuina és un italià que amassa la pasta cada dia per oferir-la en un menú de 9,30 € variat i gustós. Tot això en un local exquisit i sobri dissenyat pels propietaris. Un fet que s'agraeix, ara que gairebé tots els restaurants nous semblen dissenyats per un únic estudi arquitectònic. Una càlida tonalitat morada, amb cadires o tamborets còmodes, acull racons agradables per a parelles, que es poden convertir en un laberint on cap taula molesta l'altra durant reunions d'amics: una sàvia distribució que, gràcies a la bona cuina, una carta de vins amb bones ofertes i la bona música, és l'escenari de bons moments.

Una de les especialitats belgues aquí són els musclos, que Leone serveix al vapor, en plats petits. Després d'aquests moÅ€luscs, amb una salsa natural exquisida, vam seguir amb unes gambes cruixents d'espinacs, gelat de curri i pebre negre acabat de moldre i un original vol-au-vent farcit d'ou escalfat i xistorra trossejada. Gilda by Belgious ja és reconegut també per la seva gran varietat de còctels i per ser l'únic restaurant al Gòtic on es poden trobar diferents cerveses belgues, ideals per combinar amb plats típics de la cuina mediterrània, barrejats amb elements de la cuina belga i brasilera, utilitzant només productes de primera qualitat.

Un altre dels comensals va gaudir d'una sopa calenta de pèsols amb crema fresca de gambes, seguida d'unes croquetes artesanes de gambetes del mar del Nord i julivert francès i les curioses  endívies embolicades amb pernil dolç, cobertes de salsa beixamel i gratinades amb formatge emmental i patates.

Des de la seva cuina, Leone recomana també les braves Gilda (patates daurades amb allioli i salsa picant artesana de tomàquet sec, canyella i cafè) o el tataki de tonyina amb verdures de temporada i salsa teriyaki. Les postres són un autèntic encert, sobretot pel que fa a la mousse de xocolata. El servei és millorable. També és un bon descobriment assaborir algun d'aquests platets o tapes en l'ambient acollidor del bar, a l'entrada de l'encantador  local.  –Marcelo Aparicio.

Publicat

Detalls

Adreça Ample, 34
Gòtic
Barcelona
08002
Transport Jaume I (Línies: L4)
Contacte

Els usuaris diuen