Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La Gaviota

La Gaviota

Restaurants Vila de Gràcia
3 de 5 estrelles
La Gaviota
©Irene Fernandez La Gaviota

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Hi ha bars que ho tenen tot i no tenen res i bars que no tenen res i ho tenen tot. Al carrer del Diluvi –gran nom–, a tocar de la plaça de la Vila de Gràcia i al costat de la botiga de llibres de segona mà Consumició Obligatòria, hi ha el bar La Gaviota. Els antics propietaris li van posar aquest nom en honor a un dels xiringuitos de la Barceloneta que va desaparèixer amb les Olimpíades. Volien que l’esperit romangués, que alguna cosa d’aquella Barcelona sobrevisqués. Fa catorze anys, l’Alberto, homenot de 50 anys que hi anava a jugar a cartes, es va quedar sense feina quan se’l traspassaven i van decidir agafar-lo amb la seva dona, la Victoria. La Gaviota té sostres baixos i llums fluorescents, una bona barra llarga, escura-butxaques, neveres a la vista i tauletes de quatre. Hi sona radiofórmula. També hi ha una gran televisió on hi passen el futbol.

Què té, La Gaviota? Les canyes costen u i mig i van ben nodrits d’ampolles –res sofisticat, mam popular–. Entre la clientela, jovenalla del barri, artistes i músics: hi ha bon ambient. Els caps de setmana l’interior de parets vermelles s’omple de gom a gom i al carrer també s’hi congreguen colles de xavals de festa.

Què té, La Gaviota? Un nino de Jamiroquai sobre un cartell que diu “Evite la resaca, manténgase borracho” al costat d’un got ple de plomes de paó; més enllà, la caixa de CD The heavyweight champion de John Coltrane. Gairebé una dotzena de copes de l’equip de futbol dels parroquians. De picar, gairebé res: patates fregides i olives farcides. Què té, La Gaviota? Manca de pretensions i de dissenyador. Bonhomia. Jocs de cartes. Tot i res, i que duri

Per Martí Sales

Publicat

Detalls

Adreça Diluvi, 7
Barcelona

Transport Joanic (L4) i Fontana (L3)
Contacte
Horaris Cada dia d'11 a 23 h.
També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers