Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La Pineda

La Pineda

Restaurants El Gòtic

Time Out diu

La sang de les venes de les ciutats és història, memòria. Al cor de la Barcelona desapareguda, La Pineda brilla com una perla. És la xarcuteria amb degustació més antiga de Barcelona perquè supera els 100 anys. Renovar-se o morir no implica avançar. La tradició funciona com un bàlsam quan modernitzar-se és una escenografia plana de negocis aparatosos que volen copiar la tradició. A La Pineda, els pernils són senyorívols de mena, com els formatges, les llaunes triades amb criteri i les galetes Xianas de Galícia, exclusives a Barcelona.
Florenci Mir va arribar a la ciutat des d’Alcanyís el 1920. Treballava a la xarcuteria i va adquirir el negoci el 1930. De llavors sobreviuen elements de museu: taulell de marbre, nevera de gel, caixa registradora i màquina Berkel de tallar embotit. El nebot, Pere Mir, és el propietari actual de La Pineda. Leo Vinitzki, l’encarregat, oficia entre les taules on Ferran Adrià fa el vermut quan és al barri. Camins romans i palaus neoclàssics, a tocar.

 

Per Maria Gorgues

Publicat

Detalls

Adreça Pi, 16
Gòtic
Barcelona
08002
Transport Liceu (L3)
Contacte
Horaris De dl. a ds., de 9 a 15 i de 18 a 21.30 h. Dg., de 11 a 15 h

Els usuaris diuen