Le Cucine Mandarosso

Restaurants, Italiana Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
4 de 5 estrelles
5 de 5 estrelles
(2Comentaris)
Le Cucine Mandarosso
© María Dias Le Cucine Mandarosso

Si no es pot anar a Itàlia amb certa periodicitat, el millor és portar Itàlia a la teva ciutat. Cansat de restaurants italians que tenen tant d’italià com jo, és reconfortant trobar indrets com Le Cucine Mandarosso, un petit local que els cursis dirien que fa olor de nonna, i els no tan cursis, de cuina italiana. El local, a més, té un encant molt genuí i una decoració que et convida a la felicitat.

No sé si faig un gran favor a Le Cucine Mandarosso parlant de les seves petites excel·lències. Normalment en aquest restaurant tenen 'overbooking' i deuen tremolar cada cop que algú escriu bé sobre el seu ofici culinari. El cert és que m’hi he trobat tan bé escollint un dels plats del menú de migdia, que si hi torno a la nit, serà l’hòstia reconsagrada.

Del menú de migdia vam elegir un salmó marinat per compartir com a entrant –les racions són generoses–, i va resultar magnífic. Era un llom de salmó i la textura era com la de la mantega. De segon vam triar uns nyoquis amb tomàquet, ricotta i albergínia, i una pasta del dia condimentada amb crema de nous. Dues delícies, els nyoquis, mòrbids, la pasta, al dente, no “a la muela”, com deia el meu sant pare, i les salses, subtils. Feia anys que no tastava una pasta amb salsa de nous i vaig tractar de no posar-me nostàlgic. Vaja, que m’hauria posat a recitar Pasolini i el seu poema La millor joventut: “Neixo en l’olor que la pluja sospira des dels prats d’herba fresca...”.

Per postres, vam prendre una pannacotta amb fruites vermelles i un pastís de poma. Els italians, com els catalans, tenen la mà trencada en les postres, que tenen la dolçor de les famílies ben avingudes. Le Cucine Mandarosso és un restaurant que ens és familiar.
Amb el menú, molt bé de preu, hi entra la beguda, inclòs un bon vi de la casa. En el nostre cas, com que vam demanar un entrant, has de pagar un petit extra. El salmó s’ho valia.

Per Daniel Vázquez Sallés

Publicat

Lloc de la ubicació Le Cucine Mandarosso
Contacte
Adreça Verdaguer i Callís, 4
Born-Ribera
Barcelona
08003
Horaris De dl. a ds. d'11 a 1 h (cuina oberta de 13.30 a 16 h i de 21 a 00 h). Diumenge aperitiu italià a les 20.30 h
Transport Urquinaona (M: L1,L4)
Static map showing venue location

Average User Rating

5 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:2
  • 4 star:0
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|2
1 person listening