Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Llamber

Llamber

Restaurants, Cuina creativa Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Recomanat
4 de 5 estrelles
llamberbcn13.jpg
1/2
Llamber
pastispeixroca.jpg
2/2
Llamber

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

El Llamber és una gastrotaverna que té la seva alma mater a Avilés. Amb Francisco Heras als comandaments de la cuina i Eva Arbonés com a cap de sala, aquest local translúcid, que respira l’ambient renovat del Born, és una aposta interessant que dóna identitat a un barri amb prou personalitat. Sota la taula alta on menjo, de ben segur que hi ha la petjada de Rafael Casanova i l’ombra funesta del primer dels Borbons.
A mi me l’ha fet descobrir en Gerardo, bon tastador de restaurants i, com a bon madrileny, acostumat a menjar en magnífics locals asturians.

El Llamber no és un restaurant típic astur. Francisco Heras ha aconseguit maridar la cuina de les seves contrades amb la cuina apresa a elBulli, a La Broche de Miami i a l’Arola de l’Arts. Un exemple d’aquesta fusió són les patatines de cabrales amb praliné d’avellanes, picada d’ullet bable a les braves de l’Arola.

També és magnífic el salmó marinat a casa amb cítrics, gingebre i gelat de gingebre. La boca s’omple de frescor. I cal enaltir també l’entrecot de vaca vella amb brases. Reconec que aquí em vaig deixar endur pel classicisme. Esclar que s’hi pot menjar una taula de formatges o d’embotits. Però al Llamber els meus deutes pendents són d’un altre caire. Quan vaig a un restaurant que m’agrada, sempre em queden deutes més propers a l’ànima que al cos. Són deutes d’una magnífica sonoritat, com una fondue de parmesà amb llagostins i espàrrecs de marge, una terrina de foie gras casolà amb albercoc, un bacallà fresc amb guacamole, o un botifarró de Burgos amb sepionets.

Uns són de pica-pica, d’altres de platillos. Els últims són llambiotaes (llaminadures), com un pastís de poma a la sidra. El celler és extens i s’agraeix trobar DO allunyades de les suades Rioja i Ribera del Duero. Ah, i confesso que em vaig prendre el primer plat amb una caipirinha. El matí havia sigut atrafegat i necessitava una dolça porció d’alcohol.

Per Daniel Vázquez Sallés

Publicat

Detalls

Adreça Fusina, 5
Born-Ribera
Barcelona
08003
Transport Jaume I (M: L4)
Contacte
Horaris Cada dia de 12 a 2.30 h
També t'agradarà
    Últimes notícies