Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Tramonti

Tramonti

Restaurants, Italiana Les Corts
Recomanat
4 de 5 estrelles
Tramonti 1980
1/3
©Irene FernandezTramonti 1980
Tramonti
2/3
©IreneFernándezTramonti
Tramonti
3/3
©Irene FernandezTramonti

Time Out diu

4 de 5 estrelles

A en Franco i Giulano Lombardo, els asos del Tramonti, se’ls ha d’agrair que siguin els degans de la bona taula italiana a Barcelona. Si ens van sorprendre amb les seves primeres passes, amb el Sausalito i el Grano de Mostaza, ara el que sorprèn és que segueixin mantenint en un nivell tan alt aquest càlid restaurant, on se cita tot personatge important que passa per la capital catalana. Entre els barcelonins és un clàssic i encara avui impacta el neòfit per l’ambient acollidor i de bon gust.

Són els reis de la tòfona blanca, joia subterrània que es brinda a preus estrafolaris en aquesta època. Hem gaudit amb els seus tagliolini amb tòfona, amb els ous i tòfones, ratllades al moment per inundar amb la seva aroma plat i ambient. Però no es queden enrere els pappardelle amb llebre, un plat de la Ligúria i de la Toscana on es pot constatar la importància de la unió entre la bona pasta fresca feta a casa i el guisat de llebre intens i cremós. Un plat sublim de caça, ideal per aquests primers freds. Els germans Lombardo també es llueixen amb el risotto de tòfones i amb una oferta de pastes fresques, seques o farcides superbes. Per començar i trencar el gel, la minestra de verdures i llegums o la sopa stracciatella, amb rovell d’ou, pebre i ceba, són ideals, i el paté d’ànec amb taronja que figura en alguns suggeriments diaris del xef és un entrant per tenir en compte.

És notable la varietat i qualitat de les seves pastes, des dels espaguetis aglio, olio e peperoncino, fins als trenette al pesto, els espaguetis a la matriciana i les tallarines amb xai guisat. Mireu si hi ha algun plat del dia de pasta farcida. El risotto al limone és un clàssic en aquest lloc per on han passat Maradona, Menotti, Lou Reed, Cortázar, Alberti, Ronaldinho, Iniesta, Xavi, Cruyff, per citar alguns dels personatges més famosos que es delecten amb aquesta família que podríem dir que va ensenyar als barcelonins el millor de la cuina xeneise (genovesa) i italiana.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Detalls

Adreça Diagonal, 501
Les Corts
Barcelona
08029
Transport Hospital Clínic (Línies: L5)
Contacte
Horaris De dl. a dg., de 13 a 16 h i de 21 a 23.30 h

Els usuaris diuen