Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 8 curiositats de Jordi Juncà, el xef amb una estrella Michelin a Ca l'Enric

8 curiositats de Jordi Juncà, el xef amb una estrella Michelin a Ca l'Enric

Com es converteix algú en un xef amb estrella Michelin? Què li agrada menjar? Quins són els seus herois? Parlem amb el xef Jordi Juncà, que lidera el restaurant Ca l'Enric, al bell mig de la Garrotxa.

Per Time Out en col·laboració amb Sant Aniol |
Advertising

Imagineu una casa del segle XVIII a la Vall de Bianya, al cor salvatge de Girona. Allà hi trobareu el restaurant Ca l'Enric i la seva cuina creativa basada en productes frescos de primera qualitat. La carta, dissenyada pels germans Juncà, canvia cada temporada. El 2002, la prestigiosa Guia Michelin reconeixia la feina feta per aquesta nissaga a l’hora  d’actualitzar la cuina que des de sempre s’havia servit a casa seva. Parlem amb Jordi Juncà per a que ens expliqui els secrets de la seva cuina.

El principi
Jordi Juncà ens explica que el primer plat que va cuinar a la seva vida va ser una amanida, que cuinava per un client habitual del restaurant de la seva família.

 
El vi
El xef assegura que una bona ampolla de vi Barolo és un plaer per a tots els sentits i que podria, fins i tot, superar un bon menjar.

L'aigua
Li preguntem a Juncà quin plat maridaria amb aigua. La resposta, un enciam perquè, com diu és un aliment que és pràcticament tot aigua.

Un ídol
Tot i que per les taules de Juncà han passat algunes de les personalitats més conegudes del país, confessa que encara hi ha una persona que no ha sigut el seu comensal. Fa molts anys va convidar el xef francès Paul Bocuse, un dels seus ídols en el món de la cuina, però encara no ha anat a Ca l'Enric.

Productes tradicionals
Juncà assegura que, si fos un aliment, seria la tòfona. De fet és un dels productes més usats a la seva cuina!

... i exòtics!
La cuina peruana i mexicana fascinen a Juncà. Mai diria que no a un bon plat de cebiche o unes carnitas.

Altres cuiners
Diu que li encantaria compartir fogons amb Magnus Nilsson, l'ànima del restaurant suec Fäviken. Tots dos xefs comparteixen un estil de cuina localista, fet amb productes de la terra, i canviant cada temporada. Què cuinarien junts?
 
Què hi té a la nevera
El xef ens explica que no està molt de temps a casa així que, a vegades, la té una mica buida. Això sí, a l'estiu no falten un bons tomàquets i una selecció de formatges.
Advertising