Alkimia

Restaurants, Cuina creativa Sant Antoni
5 de 5 estrelles
5 de 5 estrelles
(1Comentari)
Alkimia
1/6
Alkimia
Alkimia
2/6
Alkimia
Alkimia
3/6
Alkimia
Alkimia
4/6
Alkimia
Alkimia
5/6
Alkimia
Alkimia
6/6
Alkimia

Després d’un any de tancament, en Jordi Vilà i la Sònia Profitós han reobert l’Alkimia a la Fàbrica Moritz. Durant tretze anys, els passats a Indústria, 79, l’Alkimia ha sigut un restaurant bàsic per fixar el concepte de restaurant modern barceloní. Ara, des del pis principal on vivia la família cervesera, Vilà anuncia, sorprenentment, una proposta de màxims en un espai mínim: “Són sis taules per a divuit persones. Tots coneixem el discurs que els restaurants gastronòmics no són rendibles. Si no és rendible, per què fer-lo més gran? Ho farem bé”, reflexiona. De fet, el seu trasllat al pis de Sant Antoni no ha servit per eixamplar (encara que ara disposi d’una meravellosa cuina oberta) sinó per redefinir. L’Alkimia 'mark II' es divideix en dues parts: sis taules on “s’ha volgut buscar un restaurant gastronòmic modern, no de luxe sinó de confort, on no sigui avorrit menjar”. I que segueix la línia de cuina catalana marca de la casa: “És la cuina que sento i que domino, i té prou base i solidesa per seguir treballant-la i evolucionar sense caure en segons quines ambigüitats”, afirma.

Defineix ambigüitat amb un exemple: “Fer un nigiri de bacallà amb romesco desdibuixaria la nostra proposta. En canvi, fer servir la soja en un context de cuina catalana com un sofregit, per potenciar el sabor, és del tot vàlid”. Les set taules restants –l’Alkimia original en tenia tretze– estan ocupades per l’Alkimia Unplugged, un espai més informal on es podran degustar plats del dia amb receptes més directes: “En diem així perquè desendollem el cuiner de les coses molt complicades, per oferir un lloc que avui en dia falta a Barcelona”. A Espanya, diu Vilà, “hi ha uns quants temples del producte repartits on hi ha un pelegrinatge de gent per menjar producte d’un lloc o d’un altre. A Barcelona això manca, i en aquesta línia treballem”.

La cuina de Vilà és generosa en imaginació i producte; ell d'això n'anomena cuina de mà. Elaboracions on el que menges és reconeixible, però alhora et sorprèn. Alguns exemples podrien ser el suquet de llagosta o un plat fantàstic en la seva complexitat: els sepionets farcits d'anèmona i botifarra negra, amb nyoquis i crema de cigrons. I propostes carnívores i contundents, com un colomí amb salsa d'anxoves i cireres, o els raviolis de pollastre rostit. Una part del restaurant és l'Alkimia Unplugged, on serveixen elaboracions més senzilles i tradicionals també amb un producte excels.

Per Ricard Martín

Publicat

Lloc de la ubicació Alkimia
Contacte
Adreça Ronda Sant Antoni, 41, Principal
Sant Antoni
Barcelona
08011
Horaris De dl. a dv. de 13.30 a 15.30 h i de 20 a 22.30 h
Transport Sant Antoni (M: L1,L2)
Static map showing venue location

Average User Rating

5 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:1
  • 4 star:0
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|1
1 person listening

Hi vam estar al poc de que obris aquesta nova etapa, com be diuen el producte que treballen es sensacional, cuinat amb tot el respecte pero amb la seva màgia, la millor convinació possible: el millor producte + la millor cuina.


Serà un nou referent a barcelona de que les coses es poden fer d'un altre manera. 


No es que valgui la pena, es que s'hi ha d'anar, disfrutar i compartir.


Felicitats Jordi!!!