Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Alta Italia

Alta Italia (TANCAT)

Restaurants, Italiana Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
4 de 5 estrelles

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Aquest restaurant està tancat.

Els qui coneguin Itàlia coincidiran a dir que on millor se’ls ha atès, on millor han menjat, ha sigut la majoria de vegades en les anomenades trattorias, paraula que prové del terme trattore, 'elaborador'. Són llocs modestos, eminentment familiars, on normalment la mamma és a la cuina, il patrone, a la sala, i si els fills hi treballen, la majoria són cambrers. Nicola Villano i Adriana Guilardino, napolità i piemontesa, han reproduït, al Born i amb èxit, aquesta fórmula imprescindible en ciutats i pobles italians, especialment als migdies, tot i que oficialment figura com a restaurant.
    La combinació napolità-piemontesa també és una casualitat que afavoreix el comensal, ja que aquestes poden ser les dues cuines més diferents i a la vegada complementàries en gust i qualitat de la península en forma de bota: al sud, la pasta i els peixos, i al nord, la carn, els guisats i la pasta farcida. Però durant la setmana –quan ofereixen un menú assequible, amb quatre primers, quatre segons, postres, beguda i pa– s’imposa la cuina napolitana, gràcies a la incorporació de Simone Mándico, un molt bon cuiner napolità amb gran domini de la pasta (generalment elaborada a mà cada dia per l’Adriana) i els productes del mar i les seves combinacions, com uns fabulosos spaghetti alle vongole, els que van amb cloïsses. També la mamma prepara de tant en tant alguns agnolotti, típics de la zona d’Asti, al plin, que significa ‘pessic’ en piemontès, perquè l’elaboració es fa amb el dit polze, l’índex i el mitger, tancant dins la pasta fresca i fina un farcit preparat amb les sobres del brou, com fem aquí amb els canelons.
    A més del vitel tonné (vedella amb gust de tonyina en piemontès) i del bollito misto (carn d’olla torinesa), el plat estrella d’aquesta cuina refinada és la bagna cauda, verdures fresques, crues i crocants amb una salsa tíbia a base d’anxoves, all i oli, que l’Adriana prepara per comanda i per a un mínim de comensals, ideal per compartir entre amics. A la carta es pot dinar o sopar per 25 euros.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Detalls

Adreça Portal Nou, 19
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Barcelona
08003
Transport Arc de Triomf (L1)
Contacte
Horaris De 13 a 16.30 i de 20 a 24 h
També t'agradarà
    Últimes notícies