Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Krèsios Barcelona

Krèsios Barcelona (TANCAT)

Restaurants, Italiana

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Celebrem l’arribada del Krèsios, com qui diu exponent solitari i únic de la cuina italiana creativa a Barcelona.

Arriba el restaurant Krèsios de Giuseppe Iannotti, un local de cuina creativa italiana, que en la seva primera encarnació, a Telese Terme, ostenta una estrella Michelin.

El xef, un home jove de 33 anys, té un perfil poc habitual: de formació enginyer informàtic, és del tot autodidacte si exceptuem un stage d’un mes a l’Alinea de Chicago el 2014, l’any que va guanyar la Michelin. I s’afanya a dir que el Krèsios Barcelona –el nou gastronòmic de l’Hotel Mercer– “no és una sucursal ni cap assessoria, sinó una extensió del meu local: té la mateixa mena de menú gastronòmic i capacitat per a només 24 comensals”. Exposa la seva filosofia en dos menús llargs (de 90 i 125 €) i un menú executiu de 45 € i quatre plats, “també d’autor però més clàssic”.

Els 'snacks' són importants per a Iannotti: insisteix que arribin a taula per separat, per no restar valor afegit a una oferta de creativitat miniaturitzada –com uns tagliolini de carbassó amb menta fresca i perles de tòfona negra, mos crocant i fresc– que en molts casos reclama a crits passar a ser 'antipasto'.

L’excel·lent cuina de Iannotti és ideal per als gurmets amb ganes de menjar però no de marejar-se en la muntanya russa tecnoemocioal: plats com una llengua de bou a baixa temperatura –petó tendre i salat, suco amb delit en la salsa de pebrots amb vinagre– o uns raviolis de ragù brutals donen fe de la maduresa d’un cuiner descarat però d’esperit vintage.

Iannotti “té el repte d’explicar a la gent com és la cuina real italiana. L’arròs i la pasta a Itàlia es cuinen al dente. Si no és així, no mereixen aquests noms”. I això es pot apreciar plenament al segon restaurant de l’hotel, Le Bouchon, on la tradició italiana mana: “Sóc de la Campània, on es van inventar els espaguetis i la pizza”, riu. I encara que no hi hagi pizza, sí que hi trobem una afinada oferta de pasta i antipasti (menú de migdia, 14 €; a la carta, uns 20-25 €).

Detalls

Adreça Carrer Lledó, 7
Barcelona

Preu 90- 120 €
Contacte
També t'agradarà
    Últimes notícies