Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Arròs i Peix

  • Restaurants
  • Ciutat Vella
  • preu 2 de 4
  1. Arròs i Peix
    © Maria Dias Arròs i Peix
  2. Arròs i Peix
    © Maria Dias Arròs i Peix
  3. Arròs i Peix
    © Maria Dias Arròs i Peix
  4.  Arròs i Peix
    © Maria Dias Arròs i Peix
Publicitat

Time Out diu

La qualitat no és cara, que deia aquell. Mentida. La qualitat sempre es paga; encara que se’n pot rebaixar el preu llimant les arestes del procés de producció. I precisament això fa l’Arròs i Peix, una cadena de restaurants amb seu a Vic, Girona i Platja d’Aro que acaba de posar parada a la via Laietana. Una franquícia d’arrossos al costat de la plaça de Sant Jaume? Això fa ferum de Paellador socarrat. M’hi vaig acostar sobretot perquè un company valencià –arrossaire de mena, hipercrític amb ‘l’arròs amb coses’– me’l va recomanar.

En un establiment amb poc 'charme' però còmode, el director, en Toni Morales, m’explica que el concepte de local “està ideat des del punt de vista del client, per posar-li les coses fàcils”. Per això, diu, eliminen la carta. Tot just hi entres, et trobes una parada de peix i marisc, presidida per les pissarres de les especialitats d’arròs i peix. 

Arròs negre, 9,70 euros; paella de peix i marisc, 10,90; paella mar i muntanya, 12,95; arròs amb espardenyes, 23 euros. Preus equiparables amb les plastificacions momificades de la Rambla. Però Morales presumeix de peix fresc i qualitat: “Només cuinem el producte en exposició. I tenim preus tan competitius perquè fem compra per a quatre locals, triem a Mercabarna i a les llotges”. El venedor t’assessora i fa suggeriments. Tries el que vols menjar, i t’ho cobren a pes davant dels nassos. L’arròs es pot demanar individual i per emportar (mentre m’espero, una senyora gran del barri torna la cassola i n’encarrega una altra). 

Al gra. Val la pena? Pica-pica amb dues sardines a la brasa, sis vieires i uns musclos amb salseta deliciosos, tot bo i fresc, uns 15 euros. I no poso cap pega a una paella individual –sí, paella– amb sèpia abundant, gambes fresques i un cercle de socarrat coronat pel fumet solidificat en greix, d’aquells que escures amb delit (10,90 euros, a meitat de preu que en alguna vella glòria de la Barceloneta). Bon punt d’arròs, potser no tan prim com a Xàtiva, però sec i bo. Estem en el bon camí per començar a desfer els greuges que ha patit la paella a Barcelona.

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Va Laietana, 13
Barcelona
08003
Transport
M: Jaume I
Horaris
Cada dia de 13 a 15.30 i de 19 a 23.30 h. Dg. de 13 a 15.30 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà