Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Penela
La Penela

Assaboriu Galícia al restaurant La Penela

A qui no li ve de gust anar de tant en tant a un bon restaurant gallec? Si teniu ganes d'un bon pop, de marisc fresc, d'una bona empanada o d'altres delícies d'aquesta terra, tenim una recomanació immillorable al mateix centre de Barcelona

Time Out en col·laboració amb La Penela
Publicitat

La cuina exòtica està molt bé, és normal que ens atreguin els plats de fogons llunyans que ara estan tan de moda. Però per a qui ens agrada la bona taula, no hi ha millor experiència gastronòmica que gaudir de la gastronomia propera, tradicional i contundent, ben elaborada. I, en aquests aspectes, la cuina gallega és sempre un valor segur. Qui pot dir que no a una empanada de bonítol, un bon peix, una ració de pop amb patates, a l'enorme varietat de marisc atlàntic o una truita de Betanzos o una bona carn de vedella amb piquillos? Anar a un restaurant gallec pot ser un recurs habitual en les vostres sortides, o també pot ser un capritx ocasional, i en ambdós casos no podem permetre'ns fallar. I en la Penela, un local relativament nou a Barcelona -fa quatre anys que està obert al carrer Pau Claris, número 97- trobareu tot el que busqueu i fins i tot més, mai defrauda!

La Penela és una marca amb molta història i prestigi a Galícia. El primer restaurant, del que avui és una cadena extensa per Galícia, Madrid i fins i tot Bogotà, va néixer a Betanzos, l'any 1989. La seva funció era senzilla i eficaç: ser una casa de menjars, amb receptes tradicionals i bona matèria primera. Amb el pas del temps, La Penela ha crescut com a institució gastronòmica, però el que no ha canviat és el seu compromís amb el bon producte, el més proper al consumidor per fer-ho tot sostenible, una gastronomia de Km0 que porten a l'extrem gràcies a les seves pròpies vinyes i cultius, perquè gran part del que es consumeix al restaurant és de producció pròpia. A més a més, mantenen receptes quasi ancestrals com la seva truita de patata, que és un dels productes estrella. El local de Pau Claris té un disseny a mesura, és modern en aparença i tradicional en funcionament, i serà el vostre refugi infal·lible quan tingueu un antull de navalles, llagostins, empanades o pop. I el servei i l'atenció al client és immillorable. A continuació, us expliquem les delícies de la seva carta.

Clàssics imperdibles
XULIO REY LOPEZ

1. Clàssics imperdibles

El plat estrella de La Penela és la truita. I com sabem perfectament que és una truita de patata, i l'extens que està la recepta, hem de preguntar-nos que té la truita de La Penela per haver causat furor durant tants anys. El secret està en la cocció de l'ou: els hi queda finíssim, líquid, quan obres la truita es desplega pel plat com si fos una salsa inventada pels déus. Sabem que hi ha gent a la qual li agrada la truita una mica més quallada, però si la prefereixes líquida, aquesta truita és la millor. No és l'únic plat clàssic que fan amb gust i consciència: hi ha una gran varietat d'empanadas -de bonítol, de marisc-, un caldo gallec amb gust intens, i per acompanyar als entrants, amanides típiques ben amanides i amb totes les combinacions habituals. 

Delícies del mar
XULIO REY LOPEZ

2. Delícies del mar

Peix, marisc... no pot haver-hi restaurat gallec que no cuidi aquests productes. La carta marina de La Penela és variada i inclou diversos plats a bon preu amb els quals podreu compartir l'experiència del sabor del mar salvatge. Per descomptat, està el pop de sempre -acompanyat amb patates i ben condimentat-, però també el marisc de roca, com les escopinyes, les navalles i les cloïsses, que podreu demanar en plats individuals o en cassoles combinades. Després està el peix: lluç, rap, llobarro, llenguat... a la planxa o en medallons, en broqueta, com vulgueu. I si us ve de gust una guarnició com déu mana, no deixeu passar el plat de calamars en la seva tinta amb arròs. 

Del camp a la taula
XULIO REY LOPEZ

3. Del camp a la taula

La carta de carns de La Penela pot fer la impressió que és curta, però aquí el que importa és la qualitat i no la quantitat -la quantitat te la posen al plat, d'això no us heu de preocupar-. Les opcions són totes infal·libles: una vedella rostida amb una recepta de la casa de cocció lenta, melosa que es desfà a la boca, taquets de ‘croca’ (que és la típica vedella gallega) acompanyats de patates i piquillo, tripes a la gallega molt sorprenents i sabroses i entrecot a la planxa que us farà recuperar el gust de la bona carn. I és que són carns de primera qualitat, meloses, adquirides en granges properes a les que es cuida als animals com si fossin déus, i que us deixaran una sensació d'haver menjat el millor.

Postres amb tradició
XULIO REY LOPEZ

4. Postres amb tradició

Si encara us queda espai a la panxa, llavors heu d'anar per les postres. Tota la rebosteria de la Penela és tradicional, i la carta és extensa: llet fregida, arròs amb llet, canyes farcides de crema... hi ha unes postres tradicionals gallecs que no falten a la seva carta i que els claven: las 'filloas' amb crema calenta al caramel, uns cilindres dolós deliciosos (que poden recordar a les creps) que formen una de les especialitats de la casa. A més, no falten els pastissos clàssics -la de Santiago, la de formatge-, ni els gelats.

Un vi de collita pròpia
La Penela

5. Un vi de collita pròpia

La carta de vins de La Penela és variada, com ha de ser, però el vi que s'ha de demanar és Barallobre, perquè és el que ells mateixos elaboren al seu propi 'pazo' a Ximonde, a la vora del riu Ulla -DO Rias Baixas-, un lloc amb una terra especial que ha permès crear un vi d'autor amb una sofisticada combinació de gustos. Barallobre és un Albariño centenari que s'ha convertit en un dels productes més distintius de la zona, i és particularment bo en acompanyant peixos com el mero o el llobarro, i també combina molt bé amb l'arròs, el marisc i les carns. L'acompanyament ideal per un menjar com déu mana.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat