Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Baby Jalebi

Baby Jalebi

Restaurants, Índia Esquerra de l’Eixample
Baby Jalebi
1/3
FOTO: Maria DiasBaby Jalebi
Baby Jalebi
2/3
FOTO: Maria DiasBaby Jalebi
Baby Jaleb
3/3
FOTO: Maria DiasBaby Jalebi

Time Out diu

D’un taronja radioactiu, recargolada com un laberint i en forma d’espiral, al Pakistan hi ha una llaminadura que es diu 'jalebi'. De petitona, la Kishwar, la mare d’en Mani i en Majid Alam, es delia pels 'jalebis' i sempre que podia n’endrapava, i d’aquí que tothom li comencés a dir 'baby jalebi'. Els seus fills, després de l’èxit dels quatre Fish and Chips escampats per Barcelona, van voler retre-li homenatge i han engegat el Baby Jalebi a la Gran Via, a tocar del seu primer local, al carrer Rocafort, per tancar el cercle.

“Sempre havíem volgut muntar un restaurant de menjar pakistanès, són les nostres arrels, i volíem fer-ho a la nostra manera: que tingués un aspecte diferent, modern, que s’hi pogués beure alcohol, que no tingués una carta llarguíssima...”, diu en Mani, que fa 25 anys que viu a Barcelona i, picant pedra i estimant-se-la a fons, ja és més d’aquí que la font de Canaletes.

A partir de les receptes maternes, al Baby Jalebi s’hi pot menjar una amanida fresca i sorprenent com la 'dahi bale' (amb samosa, patata i iogur), una ocra tendra amb l’arrebossat subtil i fumat de la casa, un pollastre 'tikka masala' espectacular –dels millors que hem tastat!– i un 'palak paneer' (espinacs amb formatge) cremós i deliciós. Les postres, tradicionals, també són un encert: tant el 'jalebi' (cruixent, dolcíssim, addictiu: ara entenem la Kishwar!), com el 'gulab jamun' (boletes de massa emborratxades i especiades) o el ras malai (tres insòlites textures de llet).

L’encarregat del restaurant és el gendre de la Kishwar, en Khan, tot bigotis i amabilitat. Al migdia tenen un menú per deu euros i mig que inclou plat principal més acompanyament, beguda i postres. Segueixen amb la filosofia que els caracteritza: menjar de qualitat a preus populars, i això s’agraeix, ara que l’'street food' està de moda i qualsevol taco costa un colló de mico. Cèntric, assequible, sorprenent... El Baby Jalebi té totes les qualitats dels seus predecessors i el gran atractiu d’acostar-nos d’una manera casolana i autèntica, viscuda, a la cuina de carrer del Pakistan. 

Per Martí Sales

Publicat

Detalls

Adreça Gran Via de les Corts Catalanes, 542
Barcelona
08011
Transport M: Urgell
Contacte

Els usuaris diuen

LiveReviews|0
1 person listening