Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Baby Jalebi

Baby Jalebi

Restaurants, Índia Esquerra de l’Eixample
Baby Jalebi
1/3
Foto: Edgar OrtizBaby Jalebi
Baby Jalebi
2/3
Foto: Edgar OrtizBaby Jalebi
Baby Jalebi
3/3
Foto: Edgar OrtizBaby Jalebi

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

D’un taronja radioactiu, recargolada com un laberint i en forma d’espiral, al Pakistan hi ha una llaminadura que es diu 'jalebi'. De petitona, la Kishwar, la mare d’en Mani i en Majid Alam, es delia pels 'jalebis' i sempre que podia n’endrapava, i d’aquí que tothom li comencés a dir 'baby jalebi'. Els seus fills, després de l’èxit dels quatre Fish and Chips escampats per Barcelona, van voler retre-li homenatge i han engegat el Baby Jalebi a la Gran Via, a tocar del seu primer local, al carrer Rocafort, per tancar el cercle.

“Sempre havíem volgut muntar un restaurant de menjar pakistanès, són les nostres arrels, i volíem fer-ho a la nostra manera: que tingués un aspecte diferent, modern, que s’hi pogués beure alcohol, que no tingués una carta llarguíssima...”, diu en Mani, que fa 25 anys que viu a Barcelona i, picant pedra i estimant-se-la a fons, ja és més d’aquí que la font de Canaletes.

A partir de les receptes maternes i la unió d'esfroços de sis mans, les del Mani, el Majid y el Bila, al Baby Jalebi s’hi pot menjar una amanida fresca i sorprenent com la 'dahi bale' (amb samosa, patata i iogur), una ocra tendra amb l’arrebossat subtil i fumat de la casa, un pollastre 'tikka masala' espectacular –dels millors que hem tastat!– i un 'palak paneer' (espinacs amb formatge) cremós i deliciós. Les postres, tradicionals, també són un encert: tant el 'jalebi' (cruixent, dolcíssim, addictiu: ara entenem la Kishwar!), com el 'gulab jamun' (boletes de massa emborratxades i especiades) o el ras malai (tres insòlites textures de llet).

L’encarregat del restaurant és el gendre de la Kishwar, en Khan, tot bigotis i amabilitat. Al migdia tenen un menú per deu euros i mig que inclou plat principal més acompanyament, beguda i postres. Segueixen amb la filosofia que els caracteritza: menjar de qualitat a preus populars, i això s’agraeix, ara que l’'street food' està de moda i qualsevol taco costa un colló de mico. Cèntric, assequible, sorprenent... El Baby Jalebi té totes les qualitats dels seus predecessors i el gran atractiu d’acostar-nos d’una manera casolana i autèntica, viscuda, a la cuina de carrer del Pakistan. 

Per Martí Sales

Publicat

Detalls

Adreça Gran Via de les Corts Catalanes, 450
Barcelona
08011
Transport M: Urgell
Contacte
També t'agradarà
    Últimes notícies