Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Bar Bas

Bar Bas (TANCAT)

Restaurants, Espanyola Esquerra de l’Eixample
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Aquest establiment està tancat.

Se’l podria presentar amb un Benvingut Mister Marshall, però a l’inrevés. Benvingut Enrique Valentí amb el teu Bar Bas, encarregat per H10 Hotels, en una zona minada pel mal gust, el pitjor servei, la fritanga i tota mena de càstigs per al bon paladar. Durant vint anys he treballat just davant d’aquest resplendent bar, i el drama diari era on anar a dinar. L’Anna Matamala ho va intentar, però no va donar el resultat desitjat. Ara l’Enrique, amb l’experiència reeixida de Casa Paloma i Chez Cocó a les espatlles, posa bon gust i qualitat en un ambient agradable i ben decorat.

Però el més important és quan comencen a arribar els plats i platets a taula, després de veure exposats en una barra diferents productes molt prometedors, de qualitat i preparats a la vista per l’Enrique i un equip jove. Les patates fregides pel xurrer al moment són un pròleg reverencial. Vaig demanar el que considero la prova del nou: anxoves, ensalada russa, una croqueta i una truita de patates i ceba sucosa. I la van passar amb nota. L’Enrique, a més, em va fer tastar el matrimoni d’un seitó i una anxova, molt ben amanit i acompanyat per una senyora oliva. La truita no només tenia el punt soŀlicitat, sinó l’efecte suflé: quan s’hi clava la forquilla es desinfla una mica, cosa que revela que s’ha treballat bé la batuda de l’ou.

Superb el plat del dia, llenegues amb patates ben seleccionades, i en una taula pròxima es comentava molt la cua de vaca vella amb vi negre i puré de patates i el capipota amb cigrons. Les mandonguilles de vedella amb sèpia són una exquisidesa, amb la carn al seu punt. La carta es divideix en tapes de llauna, clàssics, fumats, com a casa, verdures i xup-xup. Una cuina que no abandona la tradició, que es presenta modernitzada i amb bon gust, i que la serveix un personal eficient, amable i servicial, cosa que no passa als establiments del voltant. Benvingut Bar Bas, i que l’Enrique mantingui el ritme de creuer d’aquest fulgurant inici.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Detalls

Adreça Rambla Catalunya, 7
Barcelona
08007
Transport Catalunya (M: L1, L3; FGC), Passeig de Gràcia (M: L2, L4)
Contacte
Horaris De dl. a dj. de 12.30 a 23.30 h. Cap de setmana de 12.30 a 24 h.
També t'agradarà
    Últimes notícies