Bar Calders

Restaurants, Mediterrània Sant Antoni
3 de 5 estrelles
4 de 5 estrelles
(2Comentaris)
Bar Calders
©Ivan Moreno Bar Calders

Allà on era i funcionava el Bar Paloma, Ramon Lamarca i el seu fill Marc ha parit el Bar Calders, a la cantonada del passatge amb el nom de l'escriptor català i el carrer Parlament. L'homenatge a l'escriptor no es limita al nom: poden trobar-se en aquest auster i elegant local llibres de Pere Calders. En l'oferta s'inclouen alguns plats mexicans, en record a l'involuntari exili de l'escriptor al país asteca, com el guacamole, els nachos o les quesadillas.
S'agraeix en aquesta zona un lloc tan barceloní i gairebé sempre està ple. La marca Lamarca és present en aquest original bar, gràcies a l'esperit inquiet, inconformista i viatger del propietari. Pintor i viatger des dels 17 anys, Ramon es va iniciar en la meditació el 1976 en un monestir budista a Sri Lanka. Allà va absorbir els principis de la meditació Vipasana, després va conèixer Swami Muktananda (el gran guru creador del Siddha ioga i al qual se li atribueix la “revolució de la meditació” a Amèrica), de qui va rebre la iniciació per després formar-se com a professor de meditació de Siddha ioga. Posteriorment, Lamarca va continuar la seva formació als Estats Units i a l'Índia, i va impartir cursos de meditació a Espanya, Holanda, França i Suïssa.
La seva passió, compartida entre la cuina i la pintura, es veu plasmada en els seus petits plats i en algunes de les seves obres que pengen de les parets. A l'exterior, una de les terrasses més simpàtiques de la city, ocupa gran part del passatge dedicat a l'escriptor català.
Serveix a tota hora (de dos quarts de nou del matí fins a les tres de la matinada) i si els esmorzars i els dinars estan garantits amb bona brioixeria i millors entrepans, de dia i de nit ofereixen originals i saborosos plats –senzills i sense pretensions – com l'hummus, elaborat amb cigrons que en Ramon aconsegueix d'un pagès, les pizzetes de ceba confitada, pera i gorgonzola, i entrepans de formatge de cabra i tomàquet sec.
Però l'estendard de la casa és el vermut. N'hi ha un de blanc de Falset i a més se'n poden tastar d'altres menes. El de la casa és un de Reus, acompanyat per una oliva amb gust d'anxova i el sifó de sempre. S'acompanyen tots amb aperitius, com anxoves molt bones, navalles o petxines variades. La carta de vins és millorable, però la cervesa està molt ben tirada. De nit, a l'estiu, és una glòria i la música (barreja segurament de gustos de pare i fill) és per a tots els gustos i molt bona. I els gintònics són memorables.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Lloc de la ubicació Bar Calders
Contacte
Adreça Parlament, 25
Sant Antoni
Barcelona
08015
Horaris De 8 a 1.30 h aprox. Dv. i ds. fins a les 2 h. Dg. fins a les 21 h
Transport Poble Sec (M: L3) Sant Antoni (M: L2)
Static map showing venue location

Average User Rating

4 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:0
  • 4 star:2
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|2
3 people listening

Es un lugar encantador, típica tasca con comida de todo el mundo pasado por el mix de barcelona, en platos pequeños pero copioso, entre tapa y platillo, Para mi con un plato ya comes bien. El ambiente es fantástico, buena gente, trendy y cool y con algún turista aventurero. No te arruinas para nada comiendo ahí, con lo que te invita a volver y volver....

El servicio muy atento, y siempre dispuesto a sugerir opciones. En definitiva una buen lugar para pasar un buen rato el barrio de Sant Antoni, 


Es un lugar encantador, típica tasca con comida de todo el mundo pasado por el mix de barcelona, en platos pequeños pero copioso, entre tapa y platillo, Para mi con un plato ya comes bien. El ambiente es fantástico, buena gente, trendy y cool y con algún turista aventurero. No te arruinas para nada comiendo ahí, con lo que te invita a volver y volver....

El servicio muy atento, y siempre dispuesto a sugerir opciones. En definitiva una buen lugar para pasar un buen rato el barrio de Sant Antoni,