1. Bar Casi
    Foto: Karla Schmotzer | Bar Casi
  2. Bar Casi
    Foto: Karla Schmotzer | Bar Casi
  3. Bar Casi segona etapa: Esteve i Martí Cañas, amb la seva mare, Elisabet Prat
    Foto: Karla Schmotzer | Bar Casi segona etapa: Esteve i Martí Cañas, amb la seva mare, Elisabet Prat
  4. La majestuosa barra del Bar Casi, clavada el 1978
    Foto: Karla Schmotzer | La majestuosa barra del Bar Casi, clavada el 1978
  5. Bar Casi
    Foto: Karla Schmotzer | Bar Casi

Ressenya

Bar Casi

4 de 5 estrelles
  • Restaurants | Catalana
  • preu 1 de 4
  • Crítica de Time Out
Ricard Martín
Publicitat

Time Out diu

Obert l’any 1978 per Casimiro Montes, Casi, a la part alta del barri, tocant al Park Güell, el Bar Casi es va consolidar com un dels millors menús populars de Barcelona, amb cuina casolana catalana i una clientela majoritàriament veïnal. La fórmula era senzilla i infal·lible: en Casimiro als fogons i el seu fill Javi a la sala, servint esmorzars de forquilla contundents a base de truites i entrepans generosos, i un menú de migdia casolà, generós i fora de sèrie, amb el qual podies fer un bon homenatge o portar-te bé amb plats de verdura ben feta (quelcom que en un bar de menú és una ficció, quasi).

L’any 2024, en Javi va decidir tancar per jubilació familiar i va voler traspassar el bar a algú que en respectés l’esperit. No va acceptar ofertes de franquícies ni de fons d’inversió. Finalment, va traspassar el local a la família Cañas-Prat, veïns del barri: la mare, Elisabet Prat, i els seus fills Martí i Esteve, de 21 i 20 anys. Es van formar durant dos mesos amb els Montes i van reobrir el local el desembre del 2024, mantenint-ne l’essència però amb un aspecte renovat, més lluminós.

El Bar Casi obre de dilluns a dissabte, de 8.00 a 16.30, amb un menú diari a 15,90 euros i plats com cigrons amb botifarra negra, bacallà amb samfaina o macarrons casolans, fets amb producte de proximitat i recepta tradicional. El menjador s’omple de veïns des de primera hora –fan esmorzar de forquilla– i l’ambient continua sent el de sempre: menjar senzill, tracte familiar i zero concessions –però sí tracte cordial, és clar– al turisme. A les hordes del Park Güell ja els avisen: aquí no hi ha paella ni sangria, però sí capipota. Un símbol de resistència gastronòmica i veïnal al moll de l'os del turisme massiu. 

Detalls

Adreça
Massens, 74
Gràcia
Barcelona
08024
Transport
Joanic (M: L4)
Preu
Horaris
De dl. a dj. de 7.30 a 18 h. Dv. de 7.30 a 17 h. Ds. i dg. tancat.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà