Amagat sota l’aspecte de baret de barri, a Marià Aguiló –el veritable cor comercial de Poblenou–, l’Echegaray és un tros de restaurant de proximitat. Una parella jove, en Beltrán Sastre i l’Erola Vila, es van conèixer estudiant al barri –a l’ESHOB– i no en van voler marxar. El 2019 van decidir obrir un restaurant com la botiga de discos propera: ultralocal. Ell segovià, ella de Taradell, expliquen que: “no treballem de cara al turista, perquè aquí n’hi ha pocs. A la pissarra només hi caben els plats en català”, riuen.
Ver esta publicación en Instagram
Es van instal·lar en el que havia sigut un bar 'carajillero'. Va costar que la gent entengués el nou concepte, diuen: una pissarra amb vuit o nou plats d’estricta temporada, amb producte excels que compren al mercat i els comerços propers (menys el bacallà). El plat més emblemàtic, per la banda alta, són unes cocotxes de bacallà al pil-pil (20 euros) espectaculars, i per la baixa unes patates braves d’albergínia (5 euros). Entremig, un repertori de plat sencer que es renova cada dia, segons mercat, i que pots demanar en mitja ració si no tens mes remei que anar-hi sol. Esclar que, amb mitja de 'torreznos' –fets per un segovià!– i mitja de calamars amb botifarra no et cal ningú més.