Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Bar Iberia

  • Restaurants
  • La Marina de Port
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. BAR RESTAURANTE IBERIA
    Foto: Irene FernandezBar Restaurante Iberia
  2. Bar Restaurante Iberia
    Irene FernandezBar Restaurante Iberia
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

El Francisco i el Longi són dos germans arrelats a la Zona Franca, el barri que els ha vist néixer i créixer. El 2015 van decidir quedar-se un bar que coneixien de tota la vida, per donar-li una volta que anés més enllà dels quintos i les braves batalleres. I van apostar per la qualitat del producte i per especialitzar-se en esmorzars de forquilla i menús de migdia. Un s’encarregaria de dirigir la cuina i l’altre la sala; tot i haver passat una pandèmia, se n’estan sortint de meravella.

La qualitat que volen transmetre es percep quan t’apropes a la barra i veus una nevera expositora amb unes imponents costelles de vedella que compren al mercat de Santa Caterina. La resta d’ingredients de la màgia provenen del Mercat de la Marina i de Mercabarna: el Bar Iberia és tota una declaració d’intencions.

Quan hi entres l’ambient et remet a una casa de menjars heretada de pares a fills durant unes quantes generacions. Les fotografies antigues del Club Atlètic Iberia presideixen les parets. I les taules van plenes de gent del barri, estibadors del port i algun despistat que vol gaudir d’un plat generós de tripa amb capipota, un plat d’aquests amb un sofregit fosc i vermellós que només s’aconsegueix amb dues voltes al rellotge a ritme de xup-xup. No hi trobareu adhesius amb codis QR enganxats a les taules. Els cambrers prefereixen cantar-te el menú del dia, que porten apuntat en un bloc de notes.

Els plats de la carta governen l’altra paret principal, i estan escrits sobre una pissarra tan gran com el Guernica de Picasso. La suavitat i tendresa del bacallà amb mongetes del ganxet i dels calamars a la planxa delaten i corroboren que un dels grans valors del bar Iberia és la qualitat, sense floritures ni pretensions. Si hi aneu en dissabte, estigueu a l’aguait dels suggeriments: afegeixen marisc a l’oferta perquè el cap de setmana faci més festa. Tant el Francisco com el seu germà tenen clar que obrir per les nits també els funcionaria, sobretot en un barri amb poca oferta de qualitat en la franja mitjana. Però prefereixen tenir temps per conciliar amb la família, i que els seus treballadors siguin més feliços: una qualitat que es transmet en el servei i en el menjar.

Escrit per Carles Armengol

Detalls

Adreça
Carrer de la Mare de Déu de Port, 219
Barcelona
08038
Contacte
936 81 52 39
Transport
M: Foc
Horaris
Cada dia de 7.30 a 17.30 h. Dg. tancat.
Publicitat
També t'agradarà