Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barra Alta

  • Restaurants
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 2 de 4
  1. Barra Alta
    FOTO: Maria DiasBarra Alta
  2. Barra Alta
    FOTO: Maria DiasBarra Alta
Publicitat

Time Out diu

El Barra Alta és un restaurant obert pel veterà Daniel Roca, cuiner i xef, també al darrere del Masala 73. La gastada paraula “honestedat” s’omple de significat en una carta “que no busca marejar, basada en la bona matèria primera, però que coneix les seves limitacions”, explica. Fuig del suat “per compartir” amb la idea de “plats que poden créixer”.

Producte selecte en franja assequible –porc, bacallà, vedella, en inspirades receptes amb un punt d’inventiva intermedi, que ni desconstrueix ni vol ser la teva àvia– que, amb suplement, creix a ració i mitja. Exemple: un delerós tàrtar de llamàntol i vieira sobre tortita (10,60 euros) creix per cinc euros.

Roca defuig l’etiqueta tradicional, però admet que “tot està inventat i com li dic al meu fill, cal fer les coses bé per no haver de repetir-les de nou”. Les brutals croquetes –de ceps i cansalada ibèrica– mereixen destacar per damunt del riu croqueter que ens sepulta. Ara, la joia de la corona és un mar i muntanya de capipota amb bacallà (7,80 euros): daus de morro confitat, afegits al darrer moment, nedant en un sofregit de melositat extrema, matisat pel contrast del salat amb la gelatina marina i bovina. Bàrbar; dir ‘sucar pa’ és quedar-se curt. 

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Laforja, 11
Sarrià- Sant Gervasi
Barcelona
08006
Contacte
93 639 31 34
Transport
Gràcia (FGC)
Horaris
De dt. a ds. de 13 a 16 h. Dg. i dl. tancat
Publicitat
També t'agradarà