Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Bel-luna

Bel-luna (TANCAT)

Restaurants, Mediterrània Dreta de l'Eixample
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Un dels grans avantatges de viure a Barcelona és que sovint et trasllades sense moure't de la ciutat. Fa unes quantes nits, gràcies al conjunt català Johnny Big Stone & The Blues Workers, amb Johnny Pérez, virtuós de la guitarra elèctrica, ens vam transportar al sud dels EUA i vam recordar Chuck Berry. Però va arribar el menjar i ràpidament vam tornar a la realitat. En Fran, el xef del Bel-Luna, té un concepte universal de la cuina que aplica, alhora, amb proximitat i excel·lència de producte.
"M'agrada que la gent vingui a gaudir de la música, de l'ambient i que, si li ve de gust, es gasti el mínim amb una cervesa i una tapa o que sopi de gust aprofitant la bona oferta", afirma en Fran, qui no pot amagar el seu pas pel Can Fabes de Santi Santamaria quan presenta un carpaccio de gambes, amb toc de cerfull, en honor al xef desaparegut. Molt bo el fuet fet a la seva cuina, així com el paté de campanya, amb un gust suau de bon armanyac. Tot i que a la nit no disposa del sol·licitat menú del migdia, de 10 euros, hi ha varietat per triar. En la darrera visita vam gaudir de les cuixes de granota fregides amb all i julivert i cervellets de corder arrebossats, preparats i fregits al seu punt.
Al Bel-Luna és possible encarregar un garrí per a un grup gran d'amics, o bé altres plats. Cada dijous al migdia hi ha arrossos pels quals en Fran es mou amb mestria. Un d'ells és el gairebé desconegut arròs de cols i punxes, melós, que s'elabora amb potes i colls de pollastre de pagès. Són molt apetitoses les croquetes de pernil ibèric i els bunyols de bacallà, ideals per entrar en joc.
El pernil d'ànec destaca i pot aparèixer també entre alguna amanida, tot i que es distingeix molt més quan el presenten sol. Les bones relacions d'en Fran amb la Peixateria de la Barca, de la Miriam de la Barceloneta, permeten gambes garantides, deliciosos calamars de potera i escamarlans "que encara belluguen", diu el xef, que fa molt bon peix de platja a la papillota de paper i un òptim bacallà amb samfaina. En Fran és un apassionat del Montseny i dels seus productes, motiu pel qual s'han d'aprofitar el pollastre de corral rostit amb carxofes i sèpia i el corder del Montseny rostit amb ceba tendra i farigola, si es vol carn. Com en les actuacions diàries dels músics, el millor és al final: les postres són per a llaminers. Ha de millorar una mica el celler de vins, tot i que el públic beu sobretot cervesa. –Marcelo Aparicio.

Publicat

Detalls

Adreça Rambla de Catalunya, 5
Eixample Dret
Barcelona
08007
Transport Catalunya (Línies: L1-L3), Passeig de Gràcia (Línies: L2-L3-L4)
Preu 40 €
Contacte
Horaris De dl a ds., de 21 a 3 h
També t'agradarà
    Últimes notícies