Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Blue Spot

Blue Spot

Restaurants, Marisc
Blue Spot
1/3
© Olga Planas Blue Spot
Blue Spot
2/3
© Olga PlanasBlue Spot
Blue Spot
3/3
© Olga PlanasBlue Spot

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Les vistes espaterrants són interessants en tant que inèdites. I aquest és el cas del Blue Spot, d’En Compañía de Lobos; al capdamunt del cub cromat del final noble de Sant Sebastià, ofereix una vista de 360º de Barcelona. La peculiaritat és que la perspectiva és des de la bocana del port. I et desencaixa la mandíbula tant o més que d’altres més vertiginoses. Envolta el restaurant una terrassa amb cocteleria creativa que és la cirereta del pastís, però això no és un article d’interiorisme (tot i que Isay Weinfield signa el local).

Una gran virtut de la cuina del Blue Spot (on hi han invertit PiSha, és a dir, Piqué i Shakira) és haver girat el mitjó d’aquell costum repugnant d’arruïnar el bon marisc ofegant-lo en suc de llimona. “La idea és no tocar massa el producte del mar, són sabors directes de marisc i de peix a la brasa, però afegint-hi un toc cítric diferent”, explica Tiago Bonacina, el director. Aquest restaurant, precisa, “no és un lloc per afartar-se, sinó per tastar un producte excel·lent, on tot el peix és salvatge, tant de llotja de la Barceloneta com de petit proveïdor”.

I disposen d’una carta llarga i entenedora (entrants, carn, peix, dues sopes, pastes i arrossos) que va desbordada de plats reeixits. Començant per unes finíssimes escopinyes a la brasa realçades per un subtil toc de curri vermell. I un cranc reial que ja ve sense feina, que pintes amb delit amb una salseta d’escuma de gambes i fumet.

I alerta al cranc de closca tova en format hamburguesa. Dues brases rere la barra presideixen el restaurant: la robata per als peixos –passen per brasa tant turbot com navalles– i un forn de carbó que fuma la carn. No negligiu el capítol dels arrossos. El de ceps i gambes, en la justa frontera d’allò sec i el melós –i un sabor potentíssim de ceps de la mida del puny d’un nadó– és un mar i muntanya dels que hi van. És un lloc per gastar-s’hi els calés, encara que el tiquet no sigui obscè: concentreu-vos a gaudir del sabor de cada mossegada, tastar diverses coses i visualitzar-les amb l’ull palatal. En sortireu amb la panxa i l’ànima satisfetes. 

Detalls

Adreça Passeig de Joan de Borbó, 101
Barcelona
08039
Transport Barceloneta (M: L4)
Contacte
Horaris Cada dia de 13 a 16 i de 18 a 3 h. Dl. i dg. fins 24 h.
També t'agradarà
    Últimes notícies