Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Bodega La Puntual

Bodega La Puntual

Restaurants, Catalana Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
3 de 5 estrelles
Bodega La Puntual
© Ivan Gimenez Bodega La Puntual

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Dues nissagues, dues històries, dos seguidors fidels de la bona empremta deixada pels seus antecessors: José Varela i Joan Carles Ninou. Els pares del primer van sobresortir a la zona alta de la ciutat molts anys al capdavant de La Xarxa, avui Casa Varela. El segon és fill de l’Estevet, qui des de la barra del Xampanyet ens ensenyava a distingir la qualitat, la sublim diferència entre una cloïssa i una altra, entre una escopinya i una altra, i així amb les anxoves i amb totes les llaunes que es posessin davant seu, a més dels primers platets saborosos d’una Barcelona que es debatia entre el que era gris i la rebel·lia, als anys 70. Allí es van passar moments inoblidables amb Gato Pérez, amb La Voss del Trópico, amb Sisa, el Flavià, Ramon Parellada, el Pep (del reeixit Cal Pep) i tants altres assidus del Zeleste i dels seus after hours.

El Joan Carles i el Jose, mentre gaudien a Cal Tito de Vilassar d’alguna exquisidesa, van saber que l’antic torrador dels Gispert quedava lliure, i a les postres segurament ja s’havien posat d’acord. Un any i mig després van inaugurar, sense fer soroll, la Bodega la Puntual, “més que una taverna” i més aviat un intent d’emparar en un ambient de barri un indret de bon gust i qualitat a preu assequible. La Puntual, en homenatge a L’auca del senyor Esteve, és la nota que faltava a l’entretingut pentagrama del Born. Els propietaris s’han ajuntat amb el Felipe, experimentat xef, per inspirar-se tant en el veí i reeixit Xampanyet de sempre, com en els Casa Varela, Taverna del Born, El Cuévano i El Rosal d’en Jose.

Es pot començar el festival amb la mortadel·la amb tòfona, les anxoves sobre gel, un bon pernil o un excepcional capipota amb cigrons. I seguim amb el tàrtar de tonyina, molt diferent i ben elaborat, i uns calçots de temporada que els porta un pagès amic. Sublim trinxat amb ou. En taules còmodes, es pot compartir un arròs que el Felipe broda amb botifarra i trompetes de la mort. La carta de vins està molt ben seleccionada per a públics de diferents poders adquisitius i en contínua actualització.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Detalls

Adreça Montcada, 22
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Barcelona
08003
Transport Jaume I (M: L4)
Contacte
Horaris De 12 a 24 h
També t'agradarà
    Últimes notícies