Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Bodega La Puntual

Bodega La Puntual

Restaurants, Catalana Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
3 de 5 estrelles
Bodega La Puntual
© Ivan Gimenez Bodega La Puntual

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Dues nissagues, dues històries, dos seguidors fidels de la bona empremta deixada pels seus antecessors: José Varela i Joan Carles Ninou. Els pares del primer van sobresortir a la zona alta de la ciutat molts anys al capdavant de La Xarxa, avui Casa Varela. El segon és fill de l’Estevet, qui des de la barra del Xampanyet ens ensenyava a distingir la qualitat, la sublim diferència entre una cloïssa i una altra, entre una escopinya i una altra, i així amb les anxoves i amb totes les llaunes que es posessin davant seu, a més dels primers platets saborosos d’una Barcelona que es debatia entre el que era gris i la rebel·lia, als anys 70. Allí es van passar moments inoblidables amb Gato Pérez, amb La Voss del Trópico, amb Sisa, el Flavià, Ramon Parellada, el Pep (del reeixit Cal Pep) i tants altres assidus del Zeleste i dels seus after hours.

El Joan Carles i el Jose, mentre gaudien a Cal Tito de Vilassar d’alguna exquisidesa, van saber que l’antic torrador dels Gispert quedava lliure, i a les postres segurament ja s’havien posat d’acord. Un any i mig després van inaugurar, sense fer soroll, la Bodega la Puntual, “més que una taverna” i més aviat un intent d’emparar en un ambient de barri un indret de bon gust i qualitat a preu assequible. La Puntual, en homenatge a L’auca del senyor Esteve, és la nota que faltava a l’entretingut pentagrama del Born. Els propietaris s’han ajuntat amb el Felipe, experimentat xef, per inspirar-se tant en el veí i reeixit Xampanyet de sempre, com en els Casa Varela, Taverna del Born, El Cuévano i El Rosal d’en Jose.

Es pot començar el festival amb la mortadel·la amb tòfona, les anxoves sobre gel, un bon pernil o un excepcional capipota amb cigrons. I seguim amb el tàrtar de tonyina, molt diferent i ben elaborat, i uns calçots de temporada que els porta un pagès amic. Sublim trinxat amb ou. En taules còmodes, es pot compartir un arròs que el Felipe broda amb botifarra i trompetes de la mort. La carta de vins està molt ben seleccionada per a públics de diferents poders adquisitius i en contínua actualització.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Detalls

Adreça Montcada, 22
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Barcelona
08003
Transport Jaume I (M: L4)
Contacte
Horaris De 12 a 24 h
També t'agradarà
    Últimes notícies