Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Butikfarra [Aquest local és tancat]

Butikfarra [Aquest local és tancat]

Restaurants, Catalana Esquerra de l’Eixample
3 de 5 estrelles
Butikfarra
©MariaDias Butikfarra

Time Out diu

3 de 5 estrelles

¿És, la botifarra, una de les grans fes catalanes? Estem d’acord que sí, i de les que es fan i es desfan, i per assegurar la salut d’un producte tan nostrat i demostrar que té tantes vides com la seva cosina, l’hamburguesa, a Barcelona han obert un restaurant anomenat Butikfarra, un nom que no dóna peu a malentesos.

A diferència de molts restaurants especialitzats en hamburgueses, l’estètica del Butikfarra no convida a marxar amb el tros de carn penjant entre les dents, i, oh miracle, no fa pudor d’oli recremat.Al Butikfarra, el tractament del producte estrella és curós, fins i tot sembla que vulguin extreure’n elixirs secrets. “Botifarra de porc Duroc amb cansalada amb pebre i ceba cruixent”, “botifarra de porc Duroc amb espinacs tendres, formatge de cabra i figues seques amb pero ximenes”, “botifarra de vedella amb escalivada i cabdells a la brasa”, “botifarra de vedella amb pebrot fregit, ceba confitada i formatge cheddar”, “botifarra negra fregida amb ceba confitada i allioli de codony”, “botifarra del perol amb samfaina i xampinyons”, “botifarra d’arròs negre i sípia amb allioli de pebrot escalivat”. De la llista, demano una botifarra de xai arrebossada amb cabdells a la planxa i salsa tàrtara, que és finíssima, però hi sobren els cabdells.

Abans, però, he demanat una amanida d’enciam, api, poma i salsa de iogurt amb menta, un coixí perfecte per encabir a l’estómac una carn fregida.
Una de les coses bones del Butikfarra és que, si no ets caníbal, hi pots prendre, per exemple,  una amanida de brots tendres amb fruita de temporada, o uns bunyols de carxofa, i si no vols botifarra, un rosbif amb poma al forn i salsa del rostit o uns peus de porc desossats amb trinxat de mongetes del ganxet.
I si tens pressa, pots menjar a la barra o endur-te la botifarra dins d’un tros de pa, pa. Indrets com aquest diran si és possible convertir la botifarra en un producte trendy. 

Per Daniel Vázquez Sallés

Publicat

Detalls

Adreça París, 209
Barcelona

Contacte
Horaris De dl. a ds. de 13.30 a 16 i de 20.30 a 24 h.

Els usuaris diuen