Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ca l'Estevet

  • Restaurants
  • El Raval
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. Ca l'Estevet
    Foto: Irene FernandezCa l'Estevet
  2. Ca l'Estevet
    Foto: Irene FernandezCa l'Estevet
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

La longevitat d’un restaurant només és motiu d’alegria si s’hi menja bé. I Ca l’Estevet, que és fonda des del 1890, supera les expectatives. La cosa va anar així: després de 80 anys de feina, la família Ros Cabot va haver de tancar Casa Agustí el 2020, un mes abans de la pandèmia. De fet, el 2010 ja veien el  bec dels voltors dels fons d’inversió i van comprar Ca l’Estevet, una casa de menjars oberta el 1890 al Raval, “per tenir on caure morts”, en paraules d’en Pepe Cabot Ros. Després d’una pandèmia mundial i una crisis econòmica, s’hi menja i s’hi està com els àngels.

Lluny de centenarismes rònecs, tot és net, polit, i el servei és jove i efectiu, d’amabilitat casolana i eficàcia de gastronòmic. Tothom s’omple la boca amb la cuina del xup xup, però fer un capipota amb samfaina com el seu –gens pesant però amb tot el sabor i la densitat– no és fàcil. Hi trobareu alguns plats perduts en el temps (els cervellets a la romana!) i favorits de tots els temps, com els seus paradigmàtics canelons, que el xef Dani Aznar ha portat del carrer Bergara al Raval, i cinc fora de cartes diaris d’estricta temporalitat. Aquí hi mana l’excel·lència en receptes que els caçadors de tacos donen per amortitzades perquè potser mai han anat al lloc adequat

Serveixen cervellets arrebossats de xai, tripes, peus de porc, arròs amb cigrons i carxofes, i aquests dies de fred, escudella i carn d'olla els dimecres. Són plats que no necessiten descripció perquè l'únic que hi ha al darrere és bon producte i cuina presentada i servida sense filigranes. Quines carxofes fregides! Ploro només de pensar-hi. El menjar s'acompanya d'una modesta carta de vins, ben escollida. N'hi ha de catalans, de Rioja, Ribera del Duero. Juguen clàssics però juguen bé.

"El que ha passat amb la cuina d'aquest país és irrepetible, gairebé el mateix que va succeir als 80 amb el disseny gràfic. Pensàvem que amb un MAC es feia tot, però cal alguna cosa més". "Un, a la cuina, ha d'embrutar-se, és pura artesania, no pot ser que alguns fogons semblin un quiròfan", explica Cabot. 

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Valldonzella, 46
El Raval
Barcelona
08001
Transport
Universitat (M: L1,L2)
Horaris
Cada dia de 13 a 15.30 i de 19 a 22.45 h. Dg. i dl. només al migdia
Publicitat
També t'agradarà