Hi ha bars on la gastronomia és la cara de la moneda, perquè al revers s'hi acumula tota la seva història i li suma encara més valor. Casa Vall, fundada fa 105 anys a la plaça Rovira —quan Gràcia encara era gairebé un poble dins la ciutat—, és un petit univers on les truites de patata conviuen amb la cultura popular, les croquetes amb les històries de tres generacions, i les braves rosses amb l’eco de les converses a peu de plaça.
Enguany, hi ha motiu per alçar el got: 105 anys de cuina i vida compartida. Els dies 30 de maig i 1 de juny, el bar celebra aniversari amb festa grossa. Serà com sempre: un espai humil que reclama la cuina de tota la vida. Hi trobareu bon menjar, ambient a tots els racons i, sens dubte, una cervesa fresqueta que baixa sola!
La cuina és casolana, d’arrels fondes i coccions lentes. Com el rabo de toro, que es desfà com mantega després de passar hores i hores al foc. O l’ensaladilla de pop, ben plena de maionesa i aquell regust a mar. Les truites es fan amb ou batut i mans expertes, i els estius tenen gust d’horta pròpia —literalment: moltes de les verdures arriben del seu hort ecològic.
Però en aquest espai no s'hi va només a menjar. Casa Vall és com una casa per a molts. Seu de la colla del Drac Ensucrat, espai de vermut, refugi de converses llargues i rialles espontànies. Obrir ben d’hora per esmorzar a la terrassa i tancar quan el barri ja dorm forma part del ritual.
Us sumeu a la festa? Un dia com qualsevol altre, però que cal celebrar per haver traspassat el centenari!