Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Chicoa (TANCAT)

  • Restaurants
  • Eixample
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Chicoa
Ivan GimenezChicoa
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Dels establiments clàssics de la ciutat, el Chicoa continua sent una autèntica referència a Barcelona, la resta de Catalunya, les Balears i l’estranger en matèria de bacallà i altres grans plats de la cuina catalana. Entre els seus murs antics, arcs de pedra i llars de foc, es pot assaborir una cuina tradicional, però modernitzada en la mesura justa. Partint d’una enorme qualitat del producte, Joan Llobet li va donar fama.

Temptats per l’estranyesa de trobar-nos-ho en una carta, comencem amb uns cervellets de xai perfectament arrebossats i acompanyats per bastonets d’albergínia. Són fregits al seu punt just, sense afegits de sal de Maldon com succeeix en la majoria dels plats de fregits, de rostits o de peces crues. Els cervells es desfan a la boca amb la doble satisfacció d’un arrebossat crocant, gens oliós i de gust mantegós de la matèria primera excel·lentment tractada. Gràcies als savis consells de la Quima, la propietària i companya de batalles d’en Joan, continuem amb unes patates especials guisades amb sèpia i pèsols frescos.

Plat senzill, però que exigeix molta saviesa per coronar-lo. També va circular sobre la nostra taula un arròs caldós a la marinera i un bacallà amb samfaina. No crec que calgui explicar a aquestes altures del partit que els arrossos i sobretot els bacallans són el millor d’aquesta casa que des de fa més de quaranta anys fa gaudir generacions de catalans: parroquians habituals de fora de Barcelona vénen a fruir amb les diferents maneres de preparar el bacallà. Aquesta és una tradició que es va convertir en fama i una fama que s’ha justificat al llarg dels anys per l’exceŀlència del producte i la preparació.

La degustació no va acabar aquí. Un dels comensals va voler ser sorprès per algun plat especial i van arribar, amb rebombori, unes morelles de xai amb ronyonets, patates fregides i algun pebrot. Un plat excel·lent, en vies d’extinció. Primer les vaques boges i després les modes boges, són les que van fer escassejar aquest plat i d’altres que procedeixen dels menuts. Bons vins, bon preu i un servei ‘de sempre’ van coronar la sessió. 

Escrit per Marcelo Aparicio

Detalls

Adreça
Aribau, 73
Eixample Esquerre
Barcelona
08036
Transport
Universitat (M: L1-L2)
Horaris
De dt. a dg., de 13.30 a 15.30 i de 20.30 a 23.30 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà