Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Chingón

Chingón (TANCAT)

Restaurants, Californiana El Poblenou

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Aquest establiment ha tancat.

La mentida de menjar als Estats Units: “Molt bona l’hamburguesa i la barbacoa, però para de comptar”. Aquest tòpic és tan fals com el que es va trobar el cuiner d’El Ejido Miky Manrubia quan va arribar a Miami. “Pensava que era l’Eivissa dels 'Estates', i em vaig trobar una ciutat de jubilats”. Manrubia, a qui distingim d’un raper chicano –tatuatges, estètica 'lowrider'– per l’accent andalús, va fer el salt a Los Angeles estil Axl Rose 1985: 'welcome to the jungle', “sense un puto duro, gairebé demanant diners al carrer i menjant burgers de dòlar”, rememora. El jove cuiner tenia CV en cuina de club eivissenc però també a Barcelona (tres anys entre Neichel i Codium). I a Los Angeles va passar del carrer al 'fine dining': ha cuinat en massa llocs per enumerar-los, però va tornar a Barcelona amb el concepte de gastropub de Los Angeles clavat entre pírcing i pírcing: “Llocs on es mescla el menjar de carrer amb influències de totes les parts de la ciutat: Chinatown, Koreatown, els barris llatins, Little Italy...”.

Aquest és el punt de partida del Chingón BCN –primer en va obrir un a El Ejido–, inclassificable local d’estètica urbana 'trash' on la 'taquería' tradicional comparteix sostre amb el sud-est asiàtic i la barbacoa nord-americana (a l’entrada hi trobareu una graella de carbó). De fet, Manrubia ha fet un taco amb tot el que va aprendre: des de la salsa barbacoa que li va ensenyat Michael Wilson, cuiner fill del 'beach boy' Dennis Wilson–, fins a les sortides que feia per tastar un xinès d’una regió diferent cada setmana. Sofisticació, molt sabor i picant ajuntat amb la filosofia pantagruèlica popular ianqui: més i millor.

Per tot just 20 euros, us despatxen un menú degustació de 'street food chingona' que comença amb un chupito d’ostra Gun (França i el Vietnam en un xarrup de marisc) i segueix amb un taco de pop gallec (kimchi vs. 'chipotle'! Picant matisat al límit, boníssim), i compensa la intensitat amb una suau 'quesadilla' de confit d’ànec amb 'hosin' i oli de tòfona que és addictiu. El gran final és alta cuina de los Estates: costellam porcí català Duroc –amb l’esmentada barbacoa– marcat en llenya i estovat en forn de baixa temperatura. Postres: el Donut Porc de LA (el pijama de Los Angeles!) és massa obscè per descriure’l, massa bo per oblidar-lo. Català sonso, al Chingón.

Detalls

Adreça Pallars, 329
Barcelona
08005
Transport M: Selva de Mar
Contacte
També t'agradarà
    Últimes notícies