• Restaurants | Italiana
  • preu 1 de 4
  • Eixample
  • Crítica de Time Out

Ressenya

Dai Mo (TANCAT)

3 de 5 estrelles
Publicitat

Time Out diu

Aquest local està tancat

Mòdena és una de les baules clau de la bona taula de la regió italiana de l'Emília Romanya, i de Mòdena és en Vanni, cap visible de Dai Mo, enèsim nou restaurant de refinada cuina italiana. Refinada pel rigor i per la qualitat extrema dels seus productes. Un dels seus emblemes és, sens dubte, els tortel·lini in brodo. Petites i delicades peces de pasta fetes a mà per en Vanni i el seu equip, farcides com ho feia la seva mare, amb diferents tipus de carns, condiments dosificats i altres elements secrets de la mamma. Un cop confeccionats, van incorporats en un transparent brou de gallina, il brodo. La seva suavitat permet que les pastetes flotants cobrin màxim protagonisme. Acompanyat amb bon formatge parmesà, també emblema de la regió, pot pal·liar qualsevol dia de fred rigorós.
Però no només de sopa viu Dai Mo. El dia de la nostra primera visita, hi havia excepcionalment un ossobuco amb polenta que ressuscitaria qualsevol mort. A la cuina hi ha un altre xef, italià, que cuina les pastes que el de Mòdena pasta diàriament i que, amb la seva dona, la veneçolana Patrizia, situa comensals i suggereix, recomana i explica. Entre els seus consells hi ha unes mandonguilles fetes amb cinc tipus de carn, el spiedini di vitello tonnato amb salsa negra de sípia (broqueta de vedella amb salsa negra de sípia), galeres al vapor amb oli extra verge, la fritada de marisc, una varietat de curioses amanides i peix a l'estil de l'Adriàtic. L'equip destaca també amb els risottos: amb brou de gamba i sushi de llagostins amb espàrrecs i, naturalment, amb les pastes, totes fetes diàriament a mà.
En carns destaca el xai amb menta amb espinacs gratinats i dels peixos sobresurt el llobarro fresc embolicat amb cansalada sobre crema de cigrons i verdures. A part hi ha tres menús al migdia de 6,50, 8,50 i 11,50 euros, tots amb primer, segon, beguda i cafè, i els caps de setmana hi ha actuacions en directe.
"La nostra cuina està elaborada amb pocs ingredients, òbviament tan frescos com sigui possible i seguint el receptari que la mamma m'ha deixat en herència", explica en Vanni. La intenció d'aquest local decorat de manera divertida amb clars referents de Mòdena, com Enzo Ferrari o Pavarotti, entre altres pintures murals, és la de fer conèixer la frescor i la qualitat de la cuina de la regió. Les postres, casolanes, vénen acompanyades per una copa de vi dolç i la carta de vins és força variada i amb bones opcions. –Marcelo Aparicio.

Detalls

Adreça
Urgell, 5
Eixample Esquerre
Barcelona
08011
Transport
Sant Antoni (Línies: L2)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà