Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Grupo Arenal
Foto: Grupo Arenal

Dos restaurants a peu de platja de la Barceloneta que heu de conèixer

L'Arenal i el Xup Xup són dos locals del barri mariner que no us podeu perdre si us ve de gust cuina mediterrània exquisida amb productes de temporada i receptes de tota la vida

Time Out en col·laboració amb Grupo Arenal
Publicitat

Tant si és per un àpat informal en mig de la setmana aprofitant un dia assolellat com si ja esteu planificant les vostres reunions familiars de l'època més màgica de l'any, entaular-se a peu de platja sempre serà un encert. A la ciutat trobem moltes opcions que omplen el litoral barceloní de bona teca i l'Arenal i el Xup Xup són dos racons que us captivaran. Els dos són sinònims del mar, amb cartes de receptaris tradicionals mariners i productes de gran qualitat i tan frescos com els que venen directament de la Confraria de pescadors de la Barceloneta. El millor peix està garantit!
Ofereixen una cuina mediterrània que vibra amb sabors, olors i textures i que marida plats clàssics de la tradició costanera amb tocs avantguardistes que, quan els barreges amb unes vistes al mar com aquestes, fan d'entaular-se en aquests dos restaurants una experiència gastronòmica com poques a la ciutat. Paelles i arrossos, fideuades, plats de peix i marisc, entrants d'allò més originals i propostes carnívores és el que us espera a les taules d'aquests dos temples mariners a primera línia del mar i a tocar de la sorra. Continueu llegint perquè us seguim fent dentetes!

Escolteu les onades
Foto: Grupo Arenal

Escolteu les onades

Quina ubicació més privilegiada que tenen aquests dos restaurants! Tant un com l'altre estan situats sobre la sorra de Barcelona: el Xup Xup, just a la platja de la Barceloneta i amb la terrassa més propera al mar de tot Barcelona, i l'Arenal a la de Somorrostro. Només 200 metres de sorra els separen, però el que els dos tenen en comú és que tenen al costat el mirador de pedres: lloc clàssic per veure el moviment del mar.
Això sí, des d'aquests dos restaurants, no només contemplareu el moviment de les onades i de la platja, sinó que l'assaborireu! Entaular-se en ells és fer que sempre sigui estiu, que tot l'any puguem gaudir d'àpats que fan olor de vacances i que la calma ens acompanyi a cada cullerada.

Arrossos que fan llepar dits
Foto: Grupo Arenal

Arrossos que fan llepar dits

Paelles de mar, de muntanya o de mar i muntanya. Arròs de verdures de temporada, gairebé acabades de collir de l'hort. O arròs negre que no deixa dent sense tacar! Les possibilitats d'una paella són extenses i, sens dubte, en aquests dos restaurants són les protagonistes de la carta. En trobareu des de les clàssiques que agraden a tots els paladars a aquelles diferents per si voleu assaborir el Mediterrani a través de l'arròs, però amb tocs originals, com és el cas de l'arròs de verdura amb shiitake i salsa romesco de Xup Xup o el de llamàntol de l'Arenal, caldós o sec, ideal per a ocasions especials. Tampoc hi faltaran combinacions top com aquestes dues de Xup Xup: arròs negre amb espàrrecs verds, gambes i cloïsses o caldós d'escamarlà i cloïsses.

Publicitat
Un mar de receptes
Foto: Grupo Arenal

Un mar de receptes

Més enllà de les propostes d'arròs, en ambdós restaurants trobareu altres clàssics del mar com fideuà, sopa o fritura de pescador, croquetes de gambón, musclos al vapor o a la marinera, calamars a l'andalusa o escopinyes gallegues de Rías a la planxa.
Al Xup Xup, a més, trobareu delícies com bunyols negres de calamar sobre melmelada de tomàquet i salsa tàrtara o una tapa d’anxoves l'escala i aladrocs amb pa amb tomàquet, i peixos com llom de bacallà amb cremós de carabassó al gingebre i vinagreta mediterrània i llobarro a l’esquena amb patates rostides en suc mariner i anís de Marselle. A l'Arenal, xanguets amb ou estrellat, xistorra i oli de tòfona negra o raviolis de confit d’ànec i gingebre amb salsa de tomàquet natural i formatge pecorino, i peixos com llom d’orada a la graella sobre patates confitades i oli de cítrics, i rèmol rostit amb reescalfat d’alls acompanyat de goles i vitets saltats. Ens cau la bava!
Això sí, també hi ha lloc per les carns, com les ribs de porc a baixa temperatura amb salsa dolça i picant amb guarnició de patates fregides o el filet de vedella estil tagliatta, amb suc de vedella, encenalls de foie i patates fregides de la casa del Xup Xup o el roast beef de llom de bou acompanyat de shiitake, salsa ratafia i patates fregida de la casa i la costella de vedella cuinat en el seu suc a baixa temperatura durant 12 hores amb ceba tendra perla al moscatell i patates fregides casolanes de l'Arenal.

A brindar
Foto: Grupo Arenal

A brindar

Si voleu començar o acabar un àpat impressionant amb un combinat de luxe, no us podeu perdre els seus còctels perquè són d'allò més deliciosos!
A l'Arenal trobareu opcions com el San Francisco de sucs variats, vodka i granadina, o el Tequila Sunrise, amb tequila, taronja i grosella. Al Xup Xup, la carta de còctels compta amb Sex on the beach de vodka, pressec, pinya i grosella o un combinat d'Aperol amb cava i soda. No perdeu de vista la seva extensa llista de tequiles, rons, gintònics, whiskys i bourbons i d'altres perquè hi trobareu tot el que necessiteu per preparar la vostra beguda ideal. I assaboriu-la amb calma, contemplant el mar i el litoral, que les vistes s'ho mereixen!

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat