Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Dues categories noves d'entrepans!

Dues categories noves d'entrepans!

Pere Quart es va inventar el terme entrepà, fart de dir-ne 'bocata i sandvitx. I l'Erica Aspas us descobreix que ara també en diuen 'pockets' i 'crocs'.

Pockets
© Maria Dias Pockets
Per Erica Aspas |
Advertising

Una bona manera d’explicar que una cosa que ja existeix ara és diferent, és canviar-li el nom. Va passar amb Mr. Propper i ara als entrepans els direm 'pockets' i 'crocs'. Perquè sí, són dues llesques de pa amb farcit al mig, però se’ns obre tot un univers de possibilitats.

Mossegueu-los!

Pocket de mandonguilles amb sipia
© Jordi Martí
Restaurants, Bar d'entrepans

Pockets. Guisos & Cia

El Pockets fa servir l’adjectiu tradicional fins i tot a la vaixella, que és Duralex! Recuperen guisats de tota la vida –per ara espanyols i catalans, però no es tanquen portes– en un format actualitzat. Entrepanets deliciosos a un preu terrenal. Al capdavant hi ha Nacho Bueno i Marcos González –generació Hoffman– i una xarxa de socis variats i ben relacionats. Un d’ells és en Josep Baltà, Llesca d’Or 2016 i proveïdor dels pans que serveixen. Tenen aperitius clàssics però amb un plus –les patates es pelen i es tallen a mà cada dia i la salsa és 100% casolana– i cinc 'pockets' amb farcits de temporada. Trieu el pa –clàssic, tendre, de vidre, amb espinacs o sense gluten– i els guisats: escalivada amb formatge de cabra, pollastre amb verdures, estofat de galtes de vedella amb vi negre, costelles de porc amb salsa barbacoa catalana (amb ratafia i nyora), el de calamars amb ceba i també mandonguilles amb sípia. “L’univers que es pot posar dins del pa és immens”. En Marcos ens vol veure tornar!

Xurros amb bacallà, tomàquet i olivada
© Maria Dias
Restaurants

Croc Cafe

Quan coneixes la Natalie Jewell veus que controla el mitjà. Bregada a cuines i a aules –va ser professora al CETT i tota la seva plantilla ha sortit d'allà–, ha obert el Croc Cafe, inspirat en el 'croque-monsieur' francès –un biquini però amb beixamel i formatge gratinat– que van reformular per agradar al comensal barceloní. “El públic demanava altres coses, i també vaig veure que la cuina podia donar molt més”. Els “gastrosandvitxos” competeixen amb un bon menú de migdia, el brunch (ds. i dg., de 12 a14 h) i amb uns plats de temporada que impressionen. “Vull alimentar, no només donar menjar”, ens diu, i ho desenvolupa: “Els mini xurros no es fregeixen i l’oli de peril·la verda de la burrata ajuda a digerir els lactis”. Escoltar-la és aprendre! Tenen cinc varietats de crocs amb pans de Daniel Jordà (també per a celíacs) amb farcits tradicionals, una hamburguesa de bou, el de rosbif –boníssim!–, botifarra esparracada o un de vegetarià amb seitan i compota de poma.

Advertising