Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El bacallà recorre Barcelona

El bacallà recorre Barcelona

Vint-i-vuit restaurants i nou bacallaneries de la ciutat s’uneixen per homenatjar el peix d’Islàndia en la VII Ruta del Bacallà

LeBouchon
LeBouchon
Per Time Out en col·laboració amb Gastronosfera |
Advertising

En un menú ric i complet per quedar-se amb la panxa ben plena, en un menú ràpid i saludable o en forma de tapa creativa, el bacallà és un producte amb infinites possibilitats i combinacions i ara és el moment de descobrir-les totes. Del 28 de març al 14 d’abril arrenca una nova edició de la Ruta del Bacallà en què el peix d’Islàndia tornarà a ser el protagonista de nombrosos restaurants i bacallaneries de la ciutat en què podreu assaborir menús degustació, menús complets, menús de migdia i platets acompanyats de la cervesa Inedit de Damm. No us la perdeu! Us expliquem, a continuació, algunes de les delícies que hi trobareu. Tindreu mil opcions per tastar, no hi haurà excuses!

Hofmann

Menús de luxe

Podreu degustar delícies com el menú del restaurant Hofmann, amb bacallà confitat amb gaspatxo de taronja (a la imatge), o el del Mercader de l’Eixample, amb bacallà al forn amb patates, picada i pebre vermell. A més, els menús vindran acompanyats d’entrants i postres com les maduixes amb mel de bresca de l’Hetta.

Sensespina

També al migdia

I si voleu gaudir de la ruta, però no trobeu el temps d'enlloc, els menús de migdia són la vostra solució: a Casa Leopoldo trobareu un menú ràpid amb porrusalda de bacallà amb ou a baixa temperatura; i al restaurant Sensespina podreu degustar un morro de bacallà a baixa temperatura amb crudités de temporada, shitake i crema d’orellanes de préssec (a la imatge).

Advertising
La Robadora de Sant Antoni

Tapes i platets

A més, si sou més de petites degustacions, també trobareu platets a 5 euros com el bunyol de bacallà amb allioli de pera del Mextizo o el llom de bacallà infusionat amb samfaina i emulsió de pastanaga del restaurant Robadora de Sant Antoni (a la imatge).

Perelló

Tres dissabtes als mercats

Apunteu-vos bé aquestes dates perquè durant tres dissabtes consecutius les bacallaneries de la ciutat també se sumen a aquesta ruta gastronòmica. Els dissabtes 30 de març, i els 6 i 13 d’abril, 9 bacallaneries d’arreu de Barcelona oferiran tastets de bacallà acompanyats d’una cervesa Inedit. Les podreu trobar tant en mercats de barri com el del Ninot, a l’Esquerra de l’Eixample, el de la Sagrada Família, el del Clot o el del Carmel; i en altres punts de la ciutat com  al carrer Vallhonrat del Poble Sec o a la plaça del Mercadal de Sant Andreu. No ho oblideu: la pròxima vegada que aneu a comprar, aprofiteu per fer un tastet de cervesa i bacallà!

Advertising