Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
  1. El Nacional Barcelona
    El Nacional Barcelona
  2. El Nacional Barcelona
    El Nacional Barcelona
  3. El Nacional Barcelona
    El Nacional Barcelona
  4. El Nacional Barcelona
    El Nacional Barcelona

El Nacional Barcelona: un restaurant que va ser un teatre, una fàbrica i un pàrquing

En ple Passeig de Gràcia trobareu un gran exemple de la gastronomia de la península, El Nacional Barcelona, amb 4 restaurants i 4 barres sota el mateix sostre modernista

Time Out en col·laboració amb Gastronosfera
Publicitat

El Nacional Barcelona és un gran espai gastronòmic i històric, amb 4 restaurants i 4 barres sota un sostre modernista i que abans de ser restaurant, també va ser teatre, fàbrica i pàrquing.
Si hi aneu, us trobareu amb una gastronomia deliciosa i un espai diàfan de 3000 m2 que va obrir el 2014 i que és patrimoni de la ciutat: l'edifici està catalogat pel seu estil modernista industrial i, com a tal, protegit per l'Ajuntament. De fet, abans de convertir-se en el que és ara, aquest espai acollia el 1870 un teatre que va acabar cremant-se. Després, es va utilitzar com a fàbrica de pells -la coberta encara es conserva!-, més tard va passar a ser un espai reservat pels cotxes, primer com a concessionari de cotxes de gamma alta i més tard com a un garatge privat.
Segur que us sona quin lloc és perquè Instagram està plagat de fotos del seu lavabo, que és tan bonic que sembla un tocador d'actriu. Us podeu acostar a fer-vos les dives des de les 12h del migdia fins a les 2h a una de les seves barres i prendre una cervesa, un aperitiu de cine, demanar-vos un còctel o gaudir d'un bon arròs a alguns dels restaurants del recinte, que està situat a un dels carrers més cèntrics de Barcelona, Passeig de Gràcia.
Us expliquem les 4 experiències gastronòmiques que podeu tastar a El Nacional Barcelona! Seguiu llegint, advertim que se us farà la boca aigua!

1. Les 4 barres

Si busqueu un pla més informal i no voleu asseure-us en una taula, les barres van com anell al dit. A la barra de cervesa i conserves us podreu prendre unes canyes de la mà d'Estrella Damm. Podreu escollir entre una àmplia gamma de cerveses tirades o en ampolla i agermanar-les amb uns pinxos o conserves com musclos en escabetx, escopinyes, navalles... Tot un combo fantàstic.
Si sou més de vins, ja podeu fer parada a la barra de vins i embotits, on podreu tastar un gran ventall dels millors vins amb DO de la Península i fer una bona exploració d'acompanyants, com una taula de formatge o un pernil ibèric de bellota acabat de tallar.
No hi podia faltar una cocteleria! Té dues cares: la de dia us proposa fer-vos una copa amb un aperitiu i la de nit n'és plena de sorpreses, podreu tastar els còctels d'autor més exòtics. També teniu la possibilitat de maridarlos amb una selecció per picar de primera, entre ells, curats, formatges i pinxos.
I l'etiqueta de barra més exòtica, se l'emporta la d'ostres! Li podeu afegir un bon cava. I continuar la degustació amb una carrera de mariscs, caviar, salmó, tonyina o cloïsses.
Ara ja podeu escollir entre les 4 barres o fer una marató per totes!

2. La Taperia i La Parada

Dues opcions 'casual', però per moments molt diferents. Per unes tapes ràpides, no dubteu en dirigir-vos a La Taperia i deixar-vos sorprendre pels clàssics de la seva carta. Mentre que a La Parada, trobareu l'espai ideal on menjar-vos una amanida lleugera o simplement dedicar-vos un pastís i un bon cafè.
Cap racó geogràfic de la Península deixa de representar-se a La Taperia. Ho comprovareu a la seva carta, amb un mapa que indica d'on prové cada plat. Les gambetes fregides, per exemple, són d'Andalusia, i els calls amb cigrons, de Madrid. Els suggeriments van pujant de to en contundència: de tapes fredes, 'tallats' tipus ibèrics o formatges, passen a les calentes i se surten de la línia de tapes amb uns guisats i, fins i tot, unes paelles. I com no, a La Taperia, tapes també ho seran les postres, amb algunes tan clàssiques com una bona crema catalana i d'altres més enigmàtiques, com el merengue amb crema anglesa, toffee i ametlla torrada. Podreu fer els honors amb una àmplia carta de vins o una cervesa ben freda!
La Parada té un estil més metropolità i una oferta que combina l'alternatiu amb el què és més tradicional. Hi trobareu coques artesanes, amanides variades, pasta fresca o healthy bowls. Per als moments més dolços, també compten amb crêpes, fruita tallada, sucs naturals, pastissos i el millor cafè. Quins suggeriments criden l'atenció? La coca fina amb pisto confitat i salmó amb macerat de llimona o uns raviolis de carn amb crema de formatge... També tenen opcions veganes, inclosos tots els bowls! I, per berenar, per què no acompanyar el cafè amb una crêpe de poma amb canyella i crema pastissera?

3. La Braseria

El títol d'aquest espai gastronòmic és com un toc d'atenció als carnívors. Amants de la carn, La Braseria serà la millor opció on trobar races ibèriques de vaca i de bou. Hi trobareu una vitrina de maduració que permet veure el producte de manera directa i transparent, d'on trauran la carn que escolliu i us la cuinaran al moment. La forma de preparació estrella és la brasa, però també compta amb un forn de llenya i planxa.
Serveixen una àmplia varietat d'entrants i carn, per a acompanyar amb amanides o verdures. Però també plats bàsics de peix per als que prefereixen abstenir-se de la carn, com un pop a la gallega a dos coccions a la brasa amb patates. De fet, us podeu fer un menú complet de brasa en brasa, amb un enciam a la brasa amb allets i bacallà dessalat esquinçat; seguir amb un secret d'ibèric amb herbes aromàtiques a la brasa amb patata al caliu; i un diürètic cítric per baixar la contundència, com una pinya rostida amb canyella i mel o un sorbet de llimona i api. Segur que us caurà fenomenal a l'estómac i encara més si us nodriu de les vistes: rodejats de geometries florals i unes quantes rodes contemporànies penjant pel sostre, més un celler a la vista, mobiliari fosc i cadires folrades ben còmodes. Un noucentisme molt contemporani!

4. La Llotja

El binomi oposat de La Braseria és La Llotja: ideal pels amants de les delícies que procedeixen del mar. També en decoració, lluminós i d'aparença marítima, tot ple de rajoles blanques i blaves i mobiliari de tonalitats clares. Un espai que fa de preliminar a tota la seva abundància en pesca, que també trobareu envitrallada a tall de peixateria. Els cuinen a la brasa, al forn, a la sal, al vapor, en carpaccio, en tàrtar... i trobareu diferents acompanyaments, amb amanides o verdures. Es tracta d'una de les peculiaritats de la carta, que podeu decidir quin peix o marisc de llotja us ve més de gust i combinar-lo amb un extra: patates, verduretes, amanida... Dues altres peculiaritats de la casa que se surten dels típics restaurants de peix és que compten amb una secció de guisats de les illes -on hi podeu trobar una caldereta menorquina de llamàntol, per exemple- i tota una llista d'ostres a escollir entre mediterrànies o de l'atlàntic.
Entre els entrants, destaquem el tàrtar de tonyina vermella del Mediterrani amb alvocat, avellanes i oli de sèsam i de les especialitats, la corbina salvatge a la donostiarra amb guarnició. Val la pena demanar alguna de les seves postres, tenen alguns tan interessants com un bescuit Larpeira amb crema catalana cremada...
Podeu anar els 365 dies de l'any de 12h a 2h i, si voleu reservar un espai, tingueu present que només es pot a La Llotja i a La Braseria, tot i que us podeu presentar a qualsevol dels locals sense reserva prèvia. 
Ara ja sabeu quin mar d'opcions us trobareu a El Nacional Barcelona! Quin dels corrents gastronòmics decidiu que se us emporti!? 


- Passeig de Gràcia, 24. M: Passeig de Gràcia (L2,L3,L4)

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat