Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El Santet

El Santet

Restaurants, Catalana El Poblenou
El Santet
1/4
© Maria Dias El Santet
El Santet
2/4
© Maria Dias El Santet
El Santet
3/4
© Maria Dias El Santet
El Santet
4/4
© Maria Dias El Santet

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Us fa cosa passar per davant d’un cementiri de nit? Llavors no podreu descobrir El Santet. És una de les millors terrasses de Barcelona, i mira al sol i a la mort de cara: és just davant el cementiri del Poblenou.

El David Bueno, fill de pares poblenovins va deixar l’ofici de muntador audiovisual per posar un bar. Ha seguit fent assemblatge: “Totes les peces del bar estan tretes de fàbriques abandonades del barri”, explica. Una reixa industrial, la barra té 70 anys: era el taulell dels directius d’una empresa. Les va reunir, diu, guipant localitzacions per a publicitat i clips.  

L’estructura del local és d’allò més curiosa: va unir un magatzem i uns baixos que eren un habitatge. El resultat és una barra comprimida que porta a una saleta plena de llum, enganxada a la terrassa espaterrant i decorada amb una estètica de reciclatge que s’escapa dels locals en sèrie de fusta crua.

Bueno no té pretensions ni orgull desmesurat, però sí la consciència de gaudir d’una situació privilegiada i el convenciment de fer-ho prou bé a la cuina. Va viure cinc anys al País Basc, i vol aprofitar l’experiència en un menú diari on hi mani la cullera: “Al nord el bon menjar popular el pots donar per garantit. Entres en un bar de menú amb els ulls tancats. Això aquí no passa”.

La cuina d’El Santet és exigua, però els permet fer plats de cullera i guisats d’allò més bons: com, per exemple, una sípia amb patates, suquet de peix o caldereta de xai. Com a les cases de menjars d’abans, et posen un caldo de cortesia i després primer i segon. I sobretot el miracle d’El Santet és que posa en joc una carta de tapes,  conserves i entrepans calents (bocata de capipota fet amb pa de coca!) que no descobreixen res, però són de qualitat òptima i es poden demanar ininterrompudament  fins que tanca la cuina, cap allà la una de la matinada.

Detalls

Adreça Av. d'Icària, 215
Barcelona

Transport Llacuna i Bogatell (L4)
Contacte
Horaris De dl. a dj. d'11 a 24 h. Dv. i ds. fins 3 h.
També t'agradarà
    Últimes notícies