Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El secreto de Julio y Lorenzo

El secreto de Julio y Lorenzo (TANCAT)

Restaurants Eixample
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

No és cap secret per als que han freqüentat el Rebujito del Morán la simpatia i el bon fer de Julio Ruíz Iglesias, que ha estat molts anys al capdavant d'aquest restaurant de tant èxit que balla entre els plats típics d'Andalusia i Galícia.

Des de fa un parell de mesos, en Julio  –juntament amb el seu soci Lorenzo– sorprèn amb una fórmula que tindrà èxit, sempre en la línia andalusa, en un local còmode, austerament decorat, amb capacitat per a una trentena de bons paladars i possibilitat de celebracions en un saló aïllat, ideal per a maridatges, tastos o festes.

“La idea que tenim amb en David (el xef de la cuina) és oferir un bon àpat que no superi els 35 euros, amb productes de qualitat i ben preparats  perquè els clients quedin contents i a gust”, explica. L'animat equip té previst per a la tardor i l'hivern aconseguir molt d'èxit amb un forn de llenya, en el qual ja es rosteixen no només garrins i peces de carn, sinó també alguns peixos salvatges com rèmols o llobarros.

Ni al migdia ni a la nit no hi trobareu menú. “Pensem que el menú, si només és per atraure gent i no està ben fet i no és satisfactori, és una burla per al client”, explica en Julio, qui relata les bondats del dia creades per en David, que estan molt allunyades de pretensions o d'una voluntat d'empatxar el comensal.

Per exemple, la nit de la nostra visita vam ser rebuts amb un salmorejo exquisit com a aperitiu. Molt cremós, dens a causa d'un excel·lent oli i saborós gràcies a un tomàquet rigorosament seleccionat. Al salmorejo el van seguir uns peixets fregits (excel·lent caçó arrebossat) i uns musclos amb pebre deliciosos, al seu punt, com manen els cànons. La nit era fresca i ens permetia alguns excessos, com tastar una mini ració de, potser, una de les millors tripes del moment i encarregar un garrí, que en David confita i tracta amb cura.

Aprofitant l'existència i la funcionalitat del forn, vam gaudir d'un turbot amb patates panadera. I postres variades elaborades a la casa van tancar el sopar, que va estar acompanyat per un bon vi blanc de la casa. En aquest sentit, en Julio estudia molt de prop les ofertes de vins i busca una bona relació entre el preu i la qualitat, sobretot de vins catalans. L'ambient, música i cuina tenen gust de saviesa andalusa, i en aquest sentit es proposen convertir-se en una referència del sud d'Espanya a la nostra ciutat. “El que recomano als que vénen per primera vegada és que es refiïn dels meus consells. Menjaran bé i per un preu just”, exclama el flamant restaurador. – Marcelo Aparicio.

Publicat

Detalls

Adreça Villarroel, 223
Eixample Esquerre
Barcelona

Transport Hospital Clínic (Línies: L5)
Contacte
També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers