El Suquet de l'Almirall

Restaurants, Marisc La Barceloneta
Recomanat
  • 4 de 5 estrelles
  • 1 de 5 estrelles
(1Comentari)
11 M'encanta
Guarda-ho
El Suquet de l'Almirall
El Suquet de l'Almirall

He d’admetre davant els lectors la meva admiració, no d’ara sinó des de sempre, per la cuina d’en Quim Marquès. I alhora m’alegra poder tornar a menjar bé a la Barceloneta, on el Suquet de l’Almirall i molt pocs altres es dediquen a cuinar per als bons i exigents paladars que visiten el vell barri de pescadors. La bona i sempre renovada cuina d’en Marquès és producte de quatre generacions d’una família de cuiners i restauradors de la Barceloneta. A més, en Quim té al darrere un generós currículum en prestigioses cuines i ha estat finalista en premis com ara el Bocuse o el Pierre Taittinger. La seva mà es nota en la proposta d’aquest establiment que s’ubica en un dels millors racons del Port Vell.
Ara, a l’estiu, la seva terrassa és un dels punts clau del gaudi, i la seva reeixida paella Barceloneta, un dels plats més requerits. Allà vam estar el dia de la nostra darrera visita. Protegida però alhora oberta a tot el que circula i passa amb vista al port nàutic i la vasta façana de la ciutat, és un lloc per passar una bona estona portant al paladar una combinació de plats tradicionals amb tocs de modernitat i bon gust. El menú anomenat d’amics es va iniciar amb un platet a tall d’aperitiu: un tomàquet pelat, tallat en cubs i exquisidament amanit, embellit visualment amb cibulet (que aporta una frescor agradable) i bona anxova. Els calamarcets amb ceba, els de tota la vida, continuen tan bons com sempre. I els bunyols de bacallà es desfan a la boca provocant una agradable explosió entre la fermesa de l’arrebossat i el punt del peix. Va seguir un mar i muntanya intens en el seu gust i fantàstic en la seva presentació: uns llagostins ben preparats, amb petits trossos de botifarra i uns tirabecs crocants, que combinaven molt bé amb un fons on s’apreciava una mel de canya.
La paella de la Barceloneta, la de denominació d’origen que va imposar en Quim basant-se en aquelles paelles que preparaven els seus pares en l’anterior establiment, és infaŀlible. Ben escollit el tipus d’arròs, cuit a un punt perfecte el gra, la gamba i el gran escamarlà fresc, el resultat és òptim gràcies també a un fumet equilibrat sense arestes antipàtiques. Un molt bon allioli pot acompanyar-lo si algú ho requereix, encara que tot està tan ben preparat que el pa no el deixa intervenir en l’arròs. Un Ibizcus de l’illa d’Eivissa, rosat, color pell de ceba, suau amb final de lleugera presència de fruita, va acompanyar l’àpat mariner. – Marcelo Aparicio.

Publicat

Lloc de la ubicació El Suquet de l'Almirall
Contacte
Adreça Pg. Joan de Borbó, 65
Barceloneta
Barcelona
08003
Horaris De dt. a ds., de 13.30 a 16 h i de 20.15 a 23 h dg., de 13.30 a 16 h
Transport Barceloneta (Línies: L4)

Average User Rating

1 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:0
  • 4 star:0
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:1
LiveReviews|1
1 person listening
Hollmann A

I decided to go to this restaurant as I had been before and the food was quite good. This time I went with my friends from London (I am from Barcelona). I have to say that I notice some changes just when we arrived, but I hoped the food was still good. The first were Ok. I had a Turbot, but it was to share (despite we were quite hungry), and the presentation was just fine. I recomended the paella, as obviously, my friends were expecting a typical spanish dish. I have to say that I have never been so embarrased. The brought rice cooked with canned sea food, and with some prawns and mussels cooked separatedly (steamed) over the rice. They may have thought that we were all silly tourist willing to accept whatever they called paella. I ask to see the manager, but apparently there was no manager reachable. I complain to the waitress, and ask her to remove the paella from the bill and bring me the oficial complain form. I had to ask that twice when she tried to blackmail me for not doing a formal complain. She finally accept to give that to me and remove the paella from the bill. That food was overpriced anyway.
I certainly would never ever come back to this place and strongly recommend not to go.