Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Enigma (TANCAT)

 • Restaurants
 • Sant Antoni
 • preu 4 de 4
 1. Enigma
  © Maria Dias Enigma
 2. Enigma
  © Maria Dias Enigma
 3. Enigma
  © Maria Dias Enigma
 4. Enigma
  © Maria Dias Enigma
Publicitat

Time Out diu

Albert Adrià ho ha tornat a fer: un espai brutalment ambiciós que trenca esquemes. No ha volgut repetir Elbulli, sinó que ha volgut imaginar (i fer realitat) com seria Elbuli avui en dia. Com el seu antecessor de Roses, Enigma dinamita el que considerem un restaurant convencional. El local és un majestuós multiespai d'RCR Arquitectes amb set zones, que combina el minimalisme japones que tant enamora els Adrià amb la ciència ficció vintage estil 'Zardoz' o la primera de Superman: metall ceràmica, vidre i blancor.

El comensal ignora què menjarà; no ha vist la carta, que ells no ensenyen ni a la porta ni a la web. A l'hora de confirmar la reserva (pagant per avançat uns 100 € d'un menú de 220 €) el comensal rep un codi per accedir al restaurant. Ha de presentar-s'hi a l'hora en punt, per a què cada comensal pugui tenir la mateixa experiència, recalquen. En un espai neutre, es prepara el client per a un àpat que consta de més de 40 elaboracions, i que lluny de ser estàtic té lloc en sis zones diferents: entre elles, la Cava, la Barra, la Planxa, el Dinner i la cocteleria 41 º, feliçment reoberta i que l'Albert Adrià ha posat com a final de festa, amb el bàrman Marc Álvarez fent meravelles. El preu del menú, 220 €, inclou el menjar, aigua mineral, petits còctels que mariden amb alguns plats i cafès. Això no és Tickets: això és un salt al buit d'alt estànding en què us poseu incondicionalment a les mans de l'Albert Adrià.

I encara més: el taller de creativitat Bacardi Innovation Lab, al costat de la barra del 41 º, és l‘equivalent líquid al poderós generador d’idees de cuina i negoci que va ser ElBulli taller del Gòtic. Però amb “el Bacardi Innovation Lab treballarem en temps real dins del restaurant, veient les reaccions de la gent” explica l'Albert Adrià. Recordeu la màxima del seu germà Ferran? Creativitat és no copiar.

I així ho fan amb un innovador punt de partida –amb l’estratosfèric bartender Marc Álvarez com a assessor– que “incideix en la temporalitat i l’estacionalitat del còctel, un factor que encara no existeix en el mon de la cocteleria. Molt estrany si tenim en compte que la meitat de les elaboracions dels tragos porten fruites”. Les altres assignatures a treballar són la reducció de sucres i d’alcohols, “per integrar la cocteleria dins de l’experiència gastronòmica”. Què tal una 'nitropiña' amb polsim 'anticuchero'? O un núvol de tequila?

De fet, al final del recorregut, les postres mariden amb còctels al 41 º.  Sigui com sigui, la revolució del trago que proposen, com va ser la del menjar, serà panoràmica: investigaran com substituir vaixella per material orgànic, com afecta la temperatura del gel a l’equilibri alcohòlic i el desgel, com afecta al sabor si el teu gel és rodò o quadrat.  

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Sepúlveda, 38-40
Sant Antoni
Barcelona
08015
Transport
Poble Sec (M: L3)
Publicitat
També t'agradarà