Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Fat Barbies (TANCAT)

  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. Fat Barbies
    FOTO: Irene FernandezFat Barbies
  2. Fat Barbies
    FOTO: Irene FernandezFat Barbies
  3. Fat Barbies
    FOTO: Irene FernandezFat Barbies
Publicitat

Time Out diu

5 de 5 estrelles

A més de la de Georgie Dann, la barbacoa és l’origen de la cuina (i per tant de la cultura, i tot ho devem a un porquet despistat que va caure en la foguera d’un Homo erectus). En Juan Andrés Martini, ex-Gresca i veneçolà, hi està d’acord: “És l’origen de tot. Per això, quan em vaig plantejar obrir un restaurant propi, vaig voler que fos de brasa i de fum”. On hi havia la cafeteria Sally Sucrá, ell i els seus socis hi van instal·lar una barbacoa i un fumador –dissenyats a mida per ells– i al març hi van obrir el Fat Barbies. “La tècnica del fumat és icònica del sud dels Estats Units, hi va entrar pel Carib, a Europa per Escandinàvia. Això ho dic perquè no vull ser un restaurant nord-americà, però...”.

Però hi trobareu icones de la brasa americana, foc i fum slow food (tota la carn és de Cal Tomàs). Com un costellam de porc que, l’estrella de la casa, quatre hores de fum, vuit de cocció (12,95 €); o la redefinició de l’entrepà de pastrami, fet amb llonzes de galta de vedella, amb un punt perfecte entre el salat profund, l’elasticitat i el greix. Això no és una tecnobrasa sinó una de primitiva: “Carbó a la brasa per generar temperatura, i llenya d’alzina i olivera per generar el gust”, diu Martini.

La carta és curta i directa: cinc principals de carn (a més dels dos esmentats, aletes de pollastre, costella de vedella i l’entrepà de 'pulled pork', que entra en un menú de 10 €) i sis acompanyaments vegetarians. “És aquí on ens diferenciem de la brasa dels Estats Units, on no hi ha ni guarnició”, matisa Andrés. Són falses guarnicions: és una petita carta vegetariana encoberta, per sucar-hi pa, i a preus populars; ataco tres pastanagues rostides en diferents coccions –d’allò sucós al negre caramel·litzat, amb puré de mole i llavors–: la pastanaga, el sabor més senzill, potenciat a l’infinit.

I la col a la brasa amb tomatina picant us farà oblidar les reserves que tingueu de petits al vegetal més lleig, per no mencionar una delerosa patata al forn amb 'crème fraîche' i, ep, sobrassada. “Si ve un vegetarià, li farem una ració més gran”, explica. Fat Barbies té una carta petita però on tot és un encert, cuinat des de zero, i amb tres cerveses artesanes de tirador.

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Bailèn, 83
Barcelona
08009
Transport
M: Girona (L4)
Preu
€€
Horaris
Cada dia de 13.30 a 16.30 i de 20 a 23.30 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà