Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Ferrum

Ferrum

Restaurants Dreta de l'Eixample
3 de 5 estrelles
Ferrum_.jpg
Ferrum

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Un dia caldrà restituir i dignificar l’apel·lació de restaurant de barri. I si algun cop es fa un concurs d’autèntics restaurants de barri, el Ferrum serà al capdavant de la llista. Fins ara crèiem que un restaurant de barri es limitava a una oferta ràpida, simple; però hi ha barris amb la fortuna de tenir un restaurant que agraeixen els seus habitants. Per contra, hi ha restaurants establerts que sovint no reben ni la visita dels seus veïns. És típic sentir: “Hi he passat mil cops per davant i ni sabia que era un restaurant considerat”.
Això no vol dir que el Ferrum només s’ompli de veïns. El toc d’alerta me’l va donar un veí de la Bonanova, molt allunyat d’aquest petit i somiador lloc que els dimarts s’encanta amb la veu i la guitarra d’un jove brasiler que dóna un plus a l’oferta de cuina. Una cuina creativa sense excessos –que permet les mitges racions–, amb alguns plats que són dignes de gran elogi, com la perdiu en escabetx, un plat generalment secundari que la cuinera del Ferrum ha pujat a un esglaó del pòdium. Ben preparada l’au, l’escabetx no peca d’un excés de vinagre. S’insinua, però hi és ben present, com la pastanaga, la ceba i l’oli on s’ha preparat: suau i molt gustosa. Abans m’havia premiat –a la magnifica terrassa de Girona amb Còrsega– amb un gaspatxo amb ous de guatlla. Un altre plat que, encara que senzill, és obligat en aquestes èpoques. Amb la sola presència d’un cebollí fresc com a afegit, el gaspatxo està ben preparat i enriquit amb gotes d’un oli molt bo i ous de guatlla meticulosament cuits amb un pessic de sal. Es nota que per a la cuinera no era qüestió de posar-hi l’ou i prou. La suavitat atorgada per l’oli al tomàquet saborós combina perfectament amb els ous. Felicitats. “Aquí cuinem tots un xic”, s’evadeix de responsabilitats la Carmen, propietària del local i d’una col·lecció de receptes familiars.
Sòbriament decorat, amb colors vius, el petit local té molta vida. Els caps de setmana cal reservar-hi perquè als habituals s’hi sumen els d’altres barris. De postres: una pannacotta de xocolata blanca, coco de mango i xarop de cacau. El Carib i la bota italiana al servei del plaer. Excel·lent. L’oferta de vins és interessant, amb una actitud pedagògica que els productors haurien d’agrair. Servei eficient encapçalat per la propietària. En seguirem els passos. – Marcelo Aparicio.

Publicat

Detalls

Adreça Còrsega, 400
Eixample Dret
Barcelona
08037
Transport Verdaguer (Línies: L4-L5)
Contacte
Horaris 13 a 16h i de 20,30 a 23,30h
També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers