Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Fonda Pepa

  • Restaurants
  • Vila de Gràcia
  • preu 3 de 4
  1. Fonda Pepa
    Foto: Ricard Martín Fonda Pepa
  2. Fonda Pepa
    Foto: Ricard Martín Fonda Pepa
Publicitat

Time Out diu

Algú deia que el capipota no queda bé a Instagram? No pas el de la Fonda Pepa: una exuberant elaboració en què el col·lagen de la vedella va amb pop, i es banya en una bullabessa amb fonoll marí i el record de mostassa de l’estragó fresc. Molt fotogènic, però encara més bo. Una delícia que marca el camí de Paco Benítez (Noma, L’Eggs) i Pedro Baño (Caelis, Lluçanès).

Són a la 'deep' Gràcia, on hi va haver la fonda Cal Robert durant 27 anys, i el 2021 van obrir-hi ells. “Més que cansats de l’alta cuina, estàvem tips d’estar en projectes d’altri i grans grups. Vivim a Gràcia, volem sostenibilitat i fer feina de proximitat, comprar al comerç del barri”, explica Baño.

Amb l’Elena Archer rere la barra, són tres cuiners que alhora fan el servei. Benítez és mexicà del DF: “Hi ha un punt de connexió de Mèxic amb la picada catalana i el xup-xup”, diu, i això es fa explícit en un concepte meravellós com els peus de porc amb mole, o unes galtes de xai antològiques: desossades i tallades com peces de broqueta, van marinades en espècies ras-alhanut (el pincho moruno) i amb un puré de celerí, fetes al Josper, gran aliat de la fonda d’alta volada. Plats abundants per uns 14 euros, i els dissabtes us hi esperen esmorzars de forquilla tradicionals a preus de bar de iaio. I vins a copes excel·lents... per poc més de dos euros. Visca la pepa!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Tordera, 58
Barcelona
08012
Contacte
93 207 22 53
Transport
M: Joanic
Publicitat
També t'agradarà