1. Franca, l'amanida d'escudella
    Foto: Iker Morán | Franca, l'amanida d'escudella
  2. Franca: tres cuiners joves i atrevits, en creixement
    Foto: Iker Morán | Franca: tres cuiners joves i atrevits, en creixement
  3. Franca, espàrrecs amb calçots confitats
    Foto: Iker Morán | Franca, espàrrecs amb calçots confitats
  4. Franca, acelgas en escabeche y rebozadas
    Foto: Irene Galindo | Franca, acelgas en escabeche y rebozadas

Ressenya

Franca

4 de 5 estrelles
  • Restaurants | Cuina creativa
  • preu 3 de 4
  • Dreta de l'Eixample
  • Crítica de Time Out
Iker Morán
Publicitat

Time Out diu

Obert la primavera del 2025 a l'Eixample Dret, Franca irromp amb força des d’una discreta cantonada i una idea clara: reinventar la tradició sense perdre-li el respecte. Amb una cuina que els seus tres joves cuiners defineixen com “tradicional inventada”, serveixen plats que semblen extrets d’un receptari imaginari, com l’amanida d’escudella —una delícia tèbia amb cigrons, carns, enciam cruixent i una vinagreta amb mostassa que actualitza el plat d’hivern en clau d’estiu. A la sala, calçots conservats, bledes en escabetx fregides com pollastre i una carta de vins que navega per la Mediterrània confirmen que aquí no hi ha normes estrictes, només intuïció i ganes de sorprendre.

Franca no busca agradar a tothom, però aconsegueix seduir des del primer mos. Els entrants es divideixen entre rebost i temporada; la pasta mira cap al territori amb plats com la sopa de peix estil bullabessa o els fideus amb picada, i els principals es presenten com una "taula plena": carn o peix amb guarnicions pensades per compartir. El tiquet mitjà ronda els 60 euros, i tot i que de moment només obren nits de dimarts a dissabte, ja treballen una proposta de migdies. Enmig d’un panorama gastronòmic clònic, Franca destaca per tenir personalitat i gosadia.

Detalls

Adreça
Roger de Llúria, 46
Barcelona
08009
Transport
M: Passeig de Gràcia/ Tetuan
Horaris
De dt. a ds. de 20 a 24 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà