Partint des d'un "punt de vista radicalment ecològic, de temporada i de km 0", que és el que explica el xef Pere Carrió que aplica al Gat Blau, els resultats poden ser meravellosos: "Una papada de porc ecològic costa 4 euros. Un quilo de cigrons eco, 3 euros. L'entrecot és car, però podem fer tàrtar de parts menys nobles". I a fe que ho aconsegueixen. Fan la petita gran pirueta d'un menú ecològic, tradicional, econòmic i creatiu on cinc de les vuit opcions són vegetarianes. I cada dia varia! El 2011 es van adscriure a la filosofia slow food.
Qualsevol plat del menú o la carta. En Pere Carrió tracta tota la matèria primera amb exquisidesa, però per damunt de tot la verdura, reivindicant el valor gastronòmic de cada hortalissa, de la seva singularitat i potencial. La gamba de Palamós no es troba a faltar davant filigranes com un escabetx cruixent de pastanaga amb llavors cruixents i ceba confitada, o un caneló de pollastre amb escuma de nap. A les nits, sopars d'alta cuina propera per 25 euros.Va ser escollit Millor Restaurant Vegetal d'Espanya (tenen un llarg apartat vegetarià i vegà) del 2020 per la We're Smart Green Guide.