Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ginesta

  • Restaurants
  • Montbau
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. Ginesta
    © Irene FernandezGinesta
  2. Ginesta
    © Irene FernandezGinesta
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

“Som restauradors anarquistes” sentencia en Ramon amb la naturalitat característica d’algú criat rere una barra. Ell és el cap de sala del Ginesta, un bar restaurant ultrafamiliar situat a uns baixos del polígon de Montbau. El van obrir els seus pares el 1971. “Aquí no juguem a cap lliga”, diu el seu germà Jaume, el cuiner. Discrepem. El Ginesta juga a la selecta lliga dels restaurants de barri que serveixen plats d’altíssima qualitat a preus molt ajustats.

Els feiners elabora un excel·lent menú de 14 euros on combina receptes de la mare, la Rosa, amb d’altres apreses durant el seu periple per l’alta gastronomia (Santamaria, Gaig i Hotel Arts). Els plats de bacallà i els arrossos del dissabte són el secret millor guardat d’una clientela que ja és gairebé família. Tenint en compte el peix del caldo, en Jaume improvisa quatre arrossos; un de caldós, un de melós, un de sec i un de tipus paella.

Tastem l’arròs negre semillarg de Pals amb verdures i daus de tonyina d’aleta groga, servits crus per fer-se amb l’escalfor de la paella. Només per l’oloreta i pel color del sofregit intuïm que serà deliciós. Ho encertem. És insuperable. Té el punt de cocció perfecte. La crema catalana, en mousse, és un gran final d’àpat fet amb amor infinit.

Escrit per
Mireia Font

Detalls

Adreça
Harmonia, 2
Barcelona
08035
Contacte
93 428 25 78
Horaris
De dl. a dv. de 6.30 a 18 h. Ds. de 8 a 18.30 h. Dg. tancat
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà