Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

He Cheng

  • Restaurants
  • Sant Antoni
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
He Cheng
©MariaDiasHe Cheng
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Dino amb Quim Monzó a Can Boneta, i com que li agrada menjar –això sí, cuina allunyada de la tecnoemocionalitat–, li demano que em recomani una sèrie de restaurants. Disposat a seguir amb fidelitat la ruta Monzó, el primer restaurant que trio és un xinès anomenat He Cheng, on vaig amb l’Álvaro Colomer, escriptor excel·lent, disposats a fer amb els bastonets xinesos un nou capítol de La guerra de les galàxies.

En Monzó m’ha dit que és el millor xinès de Barcelona. I encara que la decoració no sigui gaire diferent de la dels restaurants xinesos blanquejadors, la veritat és que s’hi menja de nassos. La carta és extensa, extensíssima, i sempre és millor anar-hi acompanyat o en grup per tal de tastar exquisideses en racions generoses. A la dona del menjador se l’entén poc, per no dir gens, ja que empra unes eles en lloc d’erres que semblen geminades.

Demanem uns niangao, pasta d’arròs fregida amb cansalada i xampinyons, unes guo tie, crestes de carn a la planxa, ànec fumat, que serveixen cruixent i tallat con un rosbif, i cranc rostit amb pebre. La cuina té l’aroma del foc, o sigui, que la mà de cuiner elabora amb destresa les comandes i el sabor és exquisit, sobretot la pasta melosa i gruixuda dels nian-giao i el cranc de closca picant, encara que seria injust no destacar les altres eleccions.

La carta, com ja he dit, és extensa, i m’han quedat ganes de tastar tripa de vedella a l’estil xinès. Per als més valents –i amb la cuina la valentia es demostra menjant–, hi ha la possibilitat d’elegir unes llengües d’ànec, una amanida de medusa o una mini fondue de sang de porc, per posar tres receptes que demanen una atenció a part.

En Monzó té raó. Al He Cheng s’hi menja molt bé. Hi podreu fer un àpat a l’altura de les cuines de la Ciutat Prohibida. I amb una cervesa xinesa, una Tsingtao a la gola, un surt del restaurant amb l’esperit de l’últim emperador

Escrit per
Daniel Vázquez Sallés

Detalls

Adreça
Entença, 12
Barcelona
Contacte
93 325 23 49
Transport
Poble Sec (L3)
Horaris
Cada dia de 8.30 a 24 h.
Publicitat
També t'agradarà