Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

I Buoni Amici (TANCAT)

  • Restaurants
  • Eixample
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Establiment tancat.

Aquest superb restaurant del xef friülès Daviano Neri acaba de complir deu anys. Ho han celebrat amb magnificència amb un festival basat en la tòfona blanca, que en Daviano obté directament des d’Itàlia i proclama que els restaurants haurien de mostrar la seva certificació d’origen.


En Daviano procedeix de la regió italiana del Friül, Venècia Giulia, a la frontera amb Eslovènia i Àustria, i amb la Montse es van instal·lar a Barcelona el 1982, quan va obrir el seu primer restaurant, Il Doce, més enllà del pont de Vallcarca, del qual els seguidors de la cuina italiana tenim excel·lents records. En Daviano explica que cada any, “quan arriba la tardor, m’alegro perquè comença la temporada dels bolets i la tòfona blanca, d’Alba”, encara que aquest any admet que està “molt decebut perquè abans de començar la temporada de la tòfona blanca, Barcelona ja estava plena de tòfona de dubtosa procedència i molt més barata de preu que la del mercat Italià. Què hi ha darrere d’això?”, es pregunta el xef friülès. I respon que “com sempre, engany i diners”, fet que perjudica els “restauradors honrats que venem i elaborem la tòfona amb la finalitat de tenir un detall o una atenció més per als nostres clients” i no per augmentar només el volum de la factura.
El dia de la nostra visita, que va titular “perfums de tardor a la boca” –un autèntic festival–, vam poder assaborir uns exquisits ous amb tòfona blanca, en què la tòfona exaltava el sabor de l’ou alhora que impactava amb el seu perfum. Però allò que més vam apreciar el dia en qüestió van ser els taglioni (tallarines) fresche al tartufo bianco, exquisits. Tanquem l’àgape amb una tagliata di filetto con salsa di tartufo bianco.
A l’hora de pronunciar-se sobre aquest noble producte, amb els seus dots de bonhomia, però també amb certa ingenuïtat, en Daviano suggereix que s’hauria de demanar una garantia, que s’ensenyi una factura o un document acreditatiu de la procedència del producte. Aquest bolet  d’extraordinari sabor i semblant a una patata neix en simbiosi entre les arrels de l’alzina i l’àlber i pertany a la família dels tuberals. Malgrat que se sol confondre amb un tubercle perquè es desenvolupa en el subsòl, és un bolet molt benvolgut des del temps dels romans i s’hi atribueixen poders afrodisíacs, sosté en Daviano.


Daviano Neri sempre va aspirar –i ho ha aconseguit– a diferenciar-se de la resta de l’oferta. En el cas de la tòfona blanca d’Alba, aconsegueix avançar-se a la seva competència. – Marcelo Aparicio.

Detalls

Adreça
Casanova, 193
Eixample Esquerre
Barcelona
08036
Transport
Hospital Clínic (Línies: L5)
Horaris
De dl. a ds., 13. a 15.45 h i de 20,30 a 23.30 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà