Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Ikra

Ikra (TANCAT)

Restaurants, Russa
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Feia temps que Barcelona es mereixia una oferta de bona cuina russa com la que proposa l’Ikra, un flamant restaurant on el seu xef, el català Gerard Barberán, combina amb èxit alguns plats russos amb cuina de proximitat mediterrània. Una afortunada combinació, ben explicada per en Joan, l’encarregat de la sala i de la direcció.
El local és molt atractiu, sobretot per a joves exigents que volen compartir amb amics o amb la seva parella un moment diferent sense que la seva butxaca, permanentment amenaçada, en surti perjudicada. Una decoració moderna, atractiva i molt càlida, basada en materials nobles i sàviament acolorida, convida a relaxar-se, a gaudir mirant qualsevol dels seus angles i a sentir-se còmode.

El servei és atent i desenfadat, molt amable, però de vegades es veu desbordat quan el local s’omple, cosa que succeeix bastant sovint. La seva cuina, una bona sorpresa. La proposta ‘russa’ és de gran qualitat i respecta tant els gustos com les tradicions, donant-hi un plus amb una presentació molt al dia. Naturalment l’ikra (‘caviar’ en rus) hi és present, en un tàrtar amb els ous d’esturió. També l’areng fa la seva reverència des del pod shuboy, una espècie d’ensalada russa, tot i que el més gustós és l’ensalada russa que presenten com a ‘russa-russa’, amb cogombre en lloc de pèsols i llengua en lloc de tonyina i un afegit sobri de maionesa.

La jove i atractiva gastrònoma russa Tanya Volkina no va fer ni de jutge ni de cicerone i va enaltir amb nosaltres els dranikis, de patates amb bacó, i els pelmenis, exquisits raviolis de carn russos que a l’Ikra els presenten casolans (hi ha una especialista que els fa) amb una saborosa salsa d’anet.

A la nova carta, també s’hi inclou una sopa freda a base de verdures tallades molt fines, col, anet i cogombre, molt gustosa i fresca. Pel que fa a l’oferta de la cuina mediterrània, destaquen sobretot les carns, entre les quals hi ha un magret d’ànec molt ben presentat, el filet o les vieires. En Joan ha completat el festival amb una carta de vins molt intel·ligent que permet un joc de maridatges molt curiós entre els plats russos amb vins locals de proximitat. Benvingut el bon gust rus a Barcelona.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Detalls

Adreça Roger de Llúria, 50
Barcelona

Transport Girona (M: L4)
Preu De 25 a 35 €
Contacte
Horaris Dl. de 8 a 17 h. De dt. a dj. de 8 a 24 h. Dv. de 8 a 3 h. Ds. de 12 a 3 h.
També t'agradarà
    Últimes notícies