Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Kasarap

Kasarap

Restaurants, Filipina La Nova Esquerra de l'Eixample
Recomanat
4 de 5 estrelles
Kasarap
1/3
Foto: Maria DiasKasarap
Kasarap
2/3
Foto: Maria DiasKasarap
Kasarap
3/3
Foto: Maria DiasKasarap

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

‘Kasarap’ vol dir ‘deliciós’, en la variant del tagal de la província de Batangas, Luzon. I així és la teca que l’Arianne i en Rutshel despatxen al restaurant que van obrir el 2019. Ella, a la sala. Ell, a la cuina amb la Helen, la sogra. Aquesta jove parella, que es va conèixer treballant al desaparegut Loidi de Berasategui, fa menjar tradicional filipí per a paladars filipins i no filipins. “La nostra gastronomia encara és molt desconeguda, i això que la nostra diàspora és immensa!” diu en Rutshel. No va errat; només a Barcelona hi viuen més de 15.000 filipins. Tots tenim un restaurant xinès, japonès i tailandès preferit, però, i filipí? El xef nord-americà Anthony Bourdain era del mateix parer. Un any abans de morir, preveia que la cuina 'pinoy' seria 'the next big thing' als Estats Units.

“Com les altres gastronomies del sud-est asiàtic, la filipina és una superposició de dolç, picant, àcid, salat i amarg, però amb una especial predilecció per l’agredolç” ens explica l’Arianne. Amb la carta a la mà, ens dona una lliçó ràpida d’història. “La nostra cuina és el resultat de mesclar la dels comerciants estrangers i colonitzadors que han passat per les Filipines amb ingredients autòctons. Per exemple, el pancit guisado (fideus amb verdura i salsa de soja) és una adaptació del 'chow mein' xinès. El 'lechon kawali' (cansalada cruixent) ve de la colonització espanyola i el 'cheesecake' de nyam, de l’ocupació nord-americana”. La carta és un batibull de mots tagals, espanyols i anglesos.

Preguntem pels quatre plats que recomanarien als que mai han menjat filipí. “Buf! Que difícil!” es queixen. Discussió i després consens. Per picar, 'barbecue' (broqueta de porc marinat a la brasa) i 'ukoy' (bunyols de gamba seca i verdura). De principals, i sempre amb arròs, 'inasal na manok' (pollastre a la brasa adobat amb citronel·la, llimona, gingebre, all, pebre i sucre) i 'kalderetang' (estofat de vedella amb base de pasta de cacauet i salsa de tomàquet). De postres, 'buko pandan' (pannacotta de pandan, gelatina, tapioca, nata de coco i macapuno). I per beure, cervesa Red Horse. Aneu al Kasarap. Li donareu la raó al bo de l’Anthony, segur.

Per Mireia Font

Publicat

Detalls

Adreça Consell de Cent, 141
Barcelona

Transport M: Rocafort
Contacte
Horaris De dt a dg de 13 a 23 h.
També t'agradarà
    Últimes notícies