Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Kasarap

  • Restaurants
  • La Nova Esquerra de l'Eixample
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  1. Kasarap
    Foto: Maria DiasKasarap
  2. Kasarap
    Foto: Maria DiasKasarap
  3. Kasarap
    Foto: Maria DiasKasarap
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

‘Kasarap’ vol dir ‘deliciós’, en la variant del tagal de la província de Batangas, Luzon. I així és la teca que l’Arianne i en Rutshel despatxen al restaurant que van obrir el 2019. Ella, a la sala. Ell, a la cuina amb la Helen, la sogra. Aquesta jove parella, que es va conèixer treballant al desaparegut Loidi de Berasategui, fa menjar tradicional filipí per a paladars filipins i no filipins. “La nostra gastronomia encara és molt desconeguda, i això que la nostra diàspora és immensa!” diu en Rutshel. No va errat; només a Barcelona hi viuen més de 15.000 filipins. Tots tenim un restaurant xinès, japonès i tailandès preferit, però, i filipí? El xef nord-americà Anthony Bourdain era del mateix parer. Un any abans de morir, preveia que la cuina 'pinoy' seria 'the next big thing' als Estats Units.

“Com les altres gastronomies del sud-est asiàtic, la filipina és una superposició de dolç, picant, àcid, salat i amarg, però amb una especial predilecció per l’agredolç” ens explica l’Arianne. Amb la carta a la mà, ens dona una lliçó ràpida d’història. “La nostra cuina és el resultat de mesclar la dels comerciants estrangers i colonitzadors que han passat per les Filipines amb ingredients autòctons. Per exemple, el pancit guisado (fideus amb verdura i salsa de soja) és una adaptació del 'chow mein' xinès. El 'lechon kawali' (cansalada cruixent) ve de la colonització espanyola i el 'cheesecake' de nyam, de l’ocupació nord-americana”. La carta és un batibull de mots tagals, espanyols i anglesos.

Preguntem pels quatre plats que recomanarien als que mai han menjat filipí. “Buf! Que difícil!” es queixen. Discussió i després consens. Per picar, 'barbecue' (broqueta de porc marinat a la brasa) i 'ukoy' (bunyols de gamba seca i verdura). De principals, i sempre amb arròs, 'inasal na manok' (pollastre a la brasa adobat amb citronel·la, llimona, gingebre, all, pebre i sucre) i 'kalderetang' (estofat de vedella amb base de pasta de cacauet i salsa de tomàquet). De postres, 'buko pandan' (pannacotta de pandan, gelatina, tapioca, nata de coco i macapuno). I per beure, cervesa Red Horse. Aneu al Kasarap. Li donareu la raó al bo de l’Anthony, segur.

Escrit per
Mireia Font

Detalls

Adreça
Consell de Cent, 141
Barcelona
Contacte
634 885 693
Transport
M: Rocafort
Horaris
De dt a dg de 13 a 23 h.
Publicitat
També t'agradarà