Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Kilo

Kilo (TANCAT)

Restaurants, Cuina contemporània L'Antiga Esquerra de l'Eixample
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Aquest local és tancat

La proposta del restaurant Kilo és una cuina de bon producte, sense amaneraments, i de preus ajustats als moments de la nostra economia. Com molts altres restaurants nous, el Kilo ha estat concebut per als temps de crisi: no només per un preu just, sinó per una oferta que parteix de bon producte, rigorosament seleccionat, que Manu Martín exalta a base de precises combinacions i respecte en la cocció.

Els qui van tenir la sort de conèixer Qubud, el seu primer restaurant a Sant Cugat, també tirat endavant amb la seva dona Clara Aracil, saben del talent d’aquest jove i entusiasta xef, de provada experiència en grans fogons com Ca l’Isidre. L’homenatge a aquesta mida de pes, tan important en la nostra vida quotidiana, transmet missatges savis no sols a través de la seva cuina. “Menja i beu, que la vida és breu” i d’altres, són velles dites que omplen una pissarra plena d’imaginació i bon gust. 

“A mi m’agrada la cuina, m’agrada cuinar i m’agrada veure la gent contenta després de menjar” sintetitza en Manu. I les seves paraules es confirmen quan tastem la crème brulée de foie gras i figues, una superba creació, o el carpaccio de bou amb gelat de pinyons.

La carta convida a començar amb un pica-pica on destaca una patata i pop i pebre vermell que no té res a veure amb els pops gomosos, transvestits amb exageració de pebre vermell de molts restaurants. Un pop ben cuit, igual que les patates, a sobre d’una maionesa de pebre vermell que el comensal dosifica al seu gust, com ha de ser. A la secció Muntanya brillen amb llum pròpia el llom Black Angus de Nebraska, i el coll de xai amb formatge Payoyo i albergínia fumada. Però la nit del nostre sopar vam optar per un equilibrat bistec tàrtar, sàviament tallat al moment i ben amanit. En l’apartat Del Mar, el salmó suke és un dels plats estrella. 

La tècnica utilitzada destaca totes les bondats del peix, cuit poc temps amb cítrics i gingebre, acompanyat amb una amanida de brots exquisidament preparada. El pastís fi de poma amb gelat de vainilla o l’escuma de gin són unes postres que mostren la delicadesa de la cuina d’en Manu Martín. La carta de vins, millorable, té una oferta variada en preus i denominacions. Cal informar-se sobre els minigintònics, que diuen al Kilo que són “per degustar i oblidar-se de les ressaques”

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Detalls

Adreça Balmes, 165
Eixample Esquerre
Barcelona
08008
Transport Diagonal (M: L3-L5), Gràcia (M: FGC)
Contacte
Horaris De dt. a dv. de 13 a 16 h. De dc. a ds. de 21 a 23.30 h
També t'agradarà
    Últimes notícies